Annonce
Struer

Skolelederne var særlig optagede af en ting

Claus Rokkjær, skoleleder på Limfjordsskolen i Struer og formand for skolelederne i Struer Kommune. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der er bestemt også positive toner på chefgangen, når man spørger til den netop indgåede aftale for lærernes arbejdstid.
Annonce

Struer: Claus Rokkjær, der er skoleleder på Limfjordsskolen i Struer og formand for skolelederne i Struer Kommune, stemmer fint i med resten af det kor, som lige nu taler ganske pænt om den nyligt indgåede aftale om lærernes arbejdstid.

- Jeg synes, der bliver klarhed over en masse ting, og så bringer den (arbejdstidsaftalen, red.) jo også det gennemsnitlige undervisningstimetal for lærerne ned, siger han:

- Det er der behov for. Efter folkeskolereformen har det været presset. Det er presset, så derfor er det godt at tage lidt af det pres af og få skabt noget mere kvalitet i forhold til undervisningen, ved at den bliver bedre forberedt.

Det skal ske ved, at færre undervisningstimer bliver lig med mere tid til at forberede sig, og den manøvre kunne Claus Rokkjær ikke bare selv have udført lokalt.

- Hvis lærerne her - og der er jo mange - skal bare en enkelt lektion ned, så mangler jeg jo sådan set tre lærere for at kunne løse opgaven, forklarer skolelederen.

Efter folkeskolereformen har det været presset. Det er presset, så derfor er det godt at tage lidt af det pres af og få skabt noget mere kvalitet i forhold til undervisningen, ved at den bliver bedre forberedt.

Claus Rokkjær, skoleleder på Limfjordsskolen i Struer og formand for skolelederne i Struer Kommune

Annonce

Det betyder noget

Det koster penge at lave en aftale, hvor lærerne underviser færre timer - og der er mellem 60 og 65 lærere på Limfjordsskolen.

Om der kommer flere til med den nye arbejdstidsaftale, som træder i kraft efter sommerferien, ved Claus Rokkjær endnu ikke. Det helt store puslespil for næste skoleår er nemlig først ved at blive lagt.

I forhold til den klarhed, skolelederen også roste aftalen for at give, så handler det blandt andet om, at der nu er en vejledende plan for, hvordan tiden opdeles.

- Så er der også nogle opgaver beskrevet i aftalen, som der skal være tid til for de personer, som varetager de funktioner, forklarer Claus Rokkjær.

Det ligger for eksempel nu fast, hvad tillidsrepræsentanten skal have af tid til sit arbejde.

- Det, der har været vigtigst for skolelederne, er, at vi kunne løse opgaven på bagkant af det her, og der betyder det jo noget, at aftalen er finansieret. At der politisk er nikket til, at vi vil nedbringe lærernes undervisningstid, siger Claus Rokkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce