Annonce
Struer

Skoleleder: - Vi trænger til lidt lys igen

Fra på mandag er alle lærere og elever igen tilbage på Thyholm Skole - tre uger efter at skolen måtte lukke på grund af det, der blev et stort udbrud af Covid-19 smitte. Foto: Morten Stricker
Knud Bjerregaard Hansen ser ind i en ny hverdag på Thyholm Skole efter det voldsomme udbrud af Covid-19 smitte på skolen de seneste tre uger
Annonce

Thyholm: - Stort set alt det sjove har været eller er aflyst. På mandag er skolen fyldt igen, men hverdagen er forandret. Et stykke tid endnu i hvert fald. Men helt ærligt, så trænger vi til lidt lys i hverdagen igen.

Skoleleder Knud Bjerregaard Hansen sætter gerne ord på oplevelserne set fra motorrummet på Thyholm Skole, der de seneste snart tre uger har været lagt ned af et udbrud af Covid-19 smitte. Det ramte 37 elever og lærere på skolen, og satte begrebet krisestyring højest på dagsordenen inde på inspektørens kontor.

Annonce

Brug vores erfaringer

Mandag morgen møder - om alt går vel - 9. og 10. årgang til undervisning på skolen, tre uger efter at skolen måtte lukkes på grund af udbruddet af smitte. Til en anderledes hverdag.

- Vi skal være forsigtige, så det bliver en start så at sige med fløjlshandsker på. Men alle ansatte og elever trænger til at komme videre og i gang igen. At få lov til noget af det sjove igen, at få noget af mørket væk og få tændt noget lys i overført forstand, siger Knud Bjerregaard Hansen.

Det er nu langt fra alt det ekstra, der bliver mulighed for. Mange aktiviteter på skolen er aflyst eller udsat i forsigtighedens navn.

Knud Bjerregaard Hansen håber at skolens mange erfaringer med udbruddet kan bruges konstruktivt af andre, og at signalet blandt andet skal være, at Covid-19 er en usynlig fjende man ikke skal spøge med.

- Den er virkelig smittefarlig, og man skal have den største respekt for den.

Annonce

Tak til lokalsamfundet

Samtidig siger Knud Bjerregaard Hansen også om Covid-19, at vi nok alle skal lære "at leve i det - og med det".


Jeg synes at prisen som "ugens modigste danser" skal deles af alle dem, der er stået frem og har fortalt, at de er smittede og hvem de eventuelt kan have smittet.

Knud Bjerregaard Hansen, skoleleder, Thyholm Skole


- Det nytter ikke noget, at vi sætter alt i stå. Husk nu at børn også skal have det sjovt, og sæt nu gang i fodbolden, håndbolden og al den anden idræt.

Skolelederen er ikke sen til at rose lokalsamfundet for måden udbruddet på den lokale skole er blevet tacklet på. Især i forbindelse med smittesporing.

- Jeg synes at prisen som "ugens modigste danser" skal deles af alle dem, der er stået frem og har fortalt, at de er smittede og hvem de eventuelt kan have smittet. Ingen bliver smittet eller smitter andre med vilje. Det er vigtigt at undgå udskamning i et lille samfund, så jeg tager hatten af for dem og siger tak for hjælpen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce