Annonce
Struer

Skoleleder stopper og rykker til Limfjordsskolen

Jakob Jalk nu snart tidligere skoleleder på Humlum Skole. Privatfoto
Humlum Skole skal ud og finde sig en ny skoleleder, da den nuværende stopper ved årsskiftet for at drage mod nye udfordringer i Struer.

Humlum/Struer: Efter knap to år i spidsen for Humlum Skole søger skoleleder Jakob Jalk mod Struer og en lederstilling på Limfjordsskolen. Det skriver Struer Kommune i en pressemeddelelse.

Det fremgår yderligere, at Jakob Jalk har valgt at opsige sin stilling med udgangen af december til fordel for en stilling som mellemleder på Limfjordsskolen, hvis tidligere viceskoleleder, Bente Larsson, nu er leder af Parkskolen i Struer.

Jakob Jalk er 48 år og kom til Humlum i februar 2018. Han har ifølge pressemeddelelsen været glad for at være en del af en skole med høj trivsel og tætte forbindelser til lokalsamfundet de seneste knap to år, men han har samtidig savnet at være en del af et større fagligt miljø som leder.

Annonce

En ny leder

Centerchef for Skoler og Dagtilbud i Struer Kommune, Jeannette Enevoldsen, takker Jakob Jalk for indsatsen på Humlum Skole og glæder sig over, at han forbliver en del af ledergruppen på skoleområdet.

- Jeg har været glad for at arbejde sammen med Jakob hidtil og ser frem til at arbejde sammen med ham fremover, når han tiltræder sin nye stilling, siger hun:

- Jeg vil gerne ønske Limfjordsskolen tillykke med ansættelsen af Jakob – og jeg vil hurtigst muligt gå i dialog med bestyrelsen på Humlum Skole om processen med at finde en ny leder til skolen.

Humlum Skole har ni lærere og 106 elever på 0.-6. klassetrin.

Skolen ligger sammen med SFO, vuggestue og børnehave og har et tæt samarbejde med aktører i lokalsamfundet, som bidrager til skolens dagligliv og aktiviteter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce