Annonce
Holstebro

Skoleleder: Put børnene tidligt - også i december

- Som skoleleder har jeg en holdning til, hvad der er godt og skidt, men jeg skal ikke pådutte forældrene noget. Det er anbefaling jeg kommer med, siger Morten Mikkelsen, skoleleder i Idom-Råsted. Arkivfoto

Her godt en uge inde i december opfordrer skolelederen i Idom-Råsted, til ikke at slække på børnenes sengetider. Det går ud over undervisning og trivsel.

Idom-Råsted: Julen er hjerternes fest - og børnenes.

Sådan har det altid været, og det vil skolelederen i Idom-Råsted bestemt ikke lave om på. Morten Mikkelsen har stor respekt for traditioner, blandt andet decembers med at se julekalender i fjernsynet 24 dage i streg. Problemet er bare, at der ikke længere kun er én julekalender, én tv-kanal og ét børnevenligt sendetidspunkt. Der er både "Den Anden Verden" DR, "Ludvig og julemanden" på TV 2 og alle de andre på DR2, Ramasjang og DR Ultra.

- Der er børn, der kommer med hængeøjne i skole, fordi de sidder for længe oppe og ser julekalender. De mister hurtigere koncentrationen i timerne, og der kan også lettere opstå konflikter, hvis de er trætte og ikke har overskud, siger Morten Mikkelsen.

Skolelederen har derfor i sit ugentlige nyhedsbrev opfordret forældrene til ikke at gå på kompromis med børnenes sengetider.

- Jeg ved godt, at forældrene gør det i den bedste mening, og jeg skal ikke pådutte nogen noget. Men som skoleleder har jeg en holdning til, hvad der er godt og skidt - og børnene skal jo også gerne lære noget i december, siger Morten Mikkelsen.

Han er selv far til tre små børn på henholdsvis fem, ni og 11 år, så han kender problematikken. Familien står på hverdage op klokken 05.15-05.30, så to mindste skal i seng klokken 19.00 - også i hele julemåneden.

- Det, synes de, selvfølgelig er voldsomt uretfærdigt, men det er et grundvilkår hjemme hos os, og vi kan se, at vi ellers får nogle trælse morgener. Hvis børnene skal have den søvnmængde, de har brug for, så er julekalenderen klokken 20 for sent, siger Morten Mikkelsen, der til gengæld ikke har fået de vilde protester fra skoleeleverne i Idom.

- Der var en pige, som i frokostpausen fortalte, at hun ikke længere måtte se 'Ludvig og Julemanden'. Jeg troede egentligt, at hun ville være sur på mig, men hun sagde: "Det synes jeg er godt, for så kommer jeg frisk i skole." Det gør mig rigtig glad, når forældrene gør sig umage, læser det, jeg skriver, og tager en snak med børnene om, hvad der er godt og skidt, siger skolelederen i Idom-Råsted.

Julekalender i tv

I år vises der følgende julekalendre i tv: DR - Den Anden Verden (kl 19:30)

TV2 - Ludvig og julemanden (kl 20:00)

DR2 - Rytteriets Jul (kl 21:00)

Ramasjang - Nissebanden i Grønland (kl 17:00)

DR Ultra - Hotel Krølle på Halen (kl. 17:25)

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Kultur

Livet fejres med musik og sang i kirke

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce