Annonce
Holstebro

Skoleleder: Put børnene tidligt - også i december

- Som skoleleder har jeg en holdning til, hvad der er godt og skidt, men jeg skal ikke pådutte forældrene noget. Det er anbefaling jeg kommer med, siger Morten Mikkelsen, skoleleder i Idom-Råsted. Arkivfoto

Her godt en uge inde i december opfordrer skolelederen i Idom-Råsted, til ikke at slække på børnenes sengetider. Det går ud over undervisning og trivsel.

Idom-Råsted: Julen er hjerternes fest - og børnenes.

Sådan har det altid været, og det vil skolelederen i Idom-Råsted bestemt ikke lave om på. Morten Mikkelsen har stor respekt for traditioner, blandt andet decembers med at se julekalender i fjernsynet 24 dage i streg. Problemet er bare, at der ikke længere kun er én julekalender, én tv-kanal og ét børnevenligt sendetidspunkt. Der er både "Den Anden Verden" DR, "Ludvig og julemanden" på TV 2 og alle de andre på DR2, Ramasjang og DR Ultra.

- Der er børn, der kommer med hængeøjne i skole, fordi de sidder for længe oppe og ser julekalender. De mister hurtigere koncentrationen i timerne, og der kan også lettere opstå konflikter, hvis de er trætte og ikke har overskud, siger Morten Mikkelsen.

Skolelederen har derfor i sit ugentlige nyhedsbrev opfordret forældrene til ikke at gå på kompromis med børnenes sengetider.

- Jeg ved godt, at forældrene gør det i den bedste mening, og jeg skal ikke pådutte nogen noget. Men som skoleleder har jeg en holdning til, hvad der er godt og skidt - og børnene skal jo også gerne lære noget i december, siger Morten Mikkelsen.

Han er selv far til tre små børn på henholdsvis fem, ni og 11 år, så han kender problematikken. Familien står på hverdage op klokken 05.15-05.30, så to mindste skal i seng klokken 19.00 - også i hele julemåneden.

- Det, synes de, selvfølgelig er voldsomt uretfærdigt, men det er et grundvilkår hjemme hos os, og vi kan se, at vi ellers får nogle trælse morgener. Hvis børnene skal have den søvnmængde, de har brug for, så er julekalenderen klokken 20 for sent, siger Morten Mikkelsen, der til gengæld ikke har fået de vilde protester fra skoleeleverne i Idom.

- Der var en pige, som i frokostpausen fortalte, at hun ikke længere måtte se 'Ludvig og Julemanden'. Jeg troede egentligt, at hun ville være sur på mig, men hun sagde: "Det synes jeg er godt, for så kommer jeg frisk i skole." Det gør mig rigtig glad, når forældrene gør sig umage, læser det, jeg skriver, og tager en snak med børnene om, hvad der er godt og skidt, siger skolelederen i Idom-Råsted.

Julekalender i tv

I år vises der følgende julekalendre i tv: DR - Den Anden Verden (kl 19:30)

TV2 - Ludvig og julemanden (kl 20:00)

DR2 - Rytteriets Jul (kl 21:00)

Ramasjang - Nissebanden i Grønland (kl 17:00)

DR Ultra - Hotel Krølle på Halen (kl. 17:25)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce