Annonce
Holstebro

Skolechef har sagt sin stilling op

Thomas Born Smidt skal til Silkeborg Kommune. Arkivfoto: Morten Dueholm
Holstebro Kommune skal ud at lede efter en ny skolechef. Det bliver den tredje inden for fem år.

Arbejder året ud

Thomas Born Smidt har stået i spidsen for at gennemføre de store ændringer af skolestrukturen, som hans forgænger var med til at tegne stregerne til, ligesom han har været med til flere spare- og fyringsrunder på skoleområdet. Senest har han bidraget til udviklingen og omsætningen af en ny børne- og ungepolitik.

Thomas Born Smidt fortsætter i Holstebro til udgangen af 2019, og Holstebro Kommune går nu i gang med en rekrutteringsproces og forventer at have en ny chef i stolen i det tidlige forår.

Annonce

Holstebro: Holstebro skal have ny skolechef. Igen.

Thomas Born Smidt, skolechef i Holstebro Kommune igennem de seneste knap tre år, har sagt sit job op til fordel for en tilsvarende stilling i Silkeborg Kommune.

- Jeg er naturligvis ærgerlig over at sige farvel til en dygtig og vellidt chef, som jeg har sat stor pris på at samarbejde med, siger Susanne Ebdrup, direktør for Børn og Unge, i en pressemeddelse.

Også fungerende formand for børn- og familieudvalget, Torben Strømgaard (V), er ærgerlig:

- Jeg ville helst have, at han var fortsat, for jeg synes, han er rigtig dygtig. Men kan det også være positivt, at der kommer nye øjne ind. Man siger jo, at man efter et par år er kommet med de nye input, man kan bidrage med.

Og når det endelig skulle være, så er timingen ikke den værste, mener udvalgsformanden:

- Der er forskellige perioder i skolevæsenet, som kræver forskellige typer ledelse - fastholdelsesledelse, forandringsledelse, udviklingsledelse og så videre. Vi står i en situation nu, hvor der er kommet ro på strukturen, og det er driften, der vil være i fokus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kiosk ramt af indbrud

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

Annonce