Holstebro

Skolebestyrelse: Vi kan ikke fortsat forsvare folkeskolen over for de forældre, vi er repræsentanter for

Skolebestyrelsen i Holstebro by har sendt et bekymringsbrev til byrådet, hvor den også minder politikerne om deres egne valgløfter og udtalelser om at prioritere folkeskolen, heriblandt Rasmus Gamst Beltofte, som til Altinget.dk har sagt: "Folkeskolen må styrkes og sættes fri. Jeg vil tilføre folkeskolen mindst 20 millioner kroner - sikre lærere mere forberedelsestid." Arkivfoto
Forældrebestyrelsen for de tre skoler i Holstebro og yderligere én skolebestyrelse i oplandet gør et sidste forsøg på at påvirke politikerne forud for næste uges budgetseminar.

Holstebro: Presset på de 27 medlemmer i Holstebro Byråd vokser i forhold til at prioritere folkeskolen og tilføre et væsentligt millionbeløb. Her mindre end en uge før politikerne tager på budgetseminar for at tage hul på drøftelserne om næste års budget, har skolebestyrelsen for Holstebro By sendt et opråb.

"Med de sidst effektuerede besparelser kan vi, trods en dygtig og engageret personalestab, ikke længere prale af af en god folkeskole i Holstebro. Ej heller kan vi fortsat forsvare den overfor de forældre, vi er repræsentanter for. I sidste ende skal vi vælge, om vores børn skal betale prisen for ideologien om folkeskolen som den dannede ramme for deres skolegang, eller om den ideolog er sparet ihjel," skriver bestyrelsen.

Indtil nu har den kommunikeret med Udvalget for Børn og Familie, men den praksis er brudt nu.

- Det her er ikke et spørgsmål om at fordele pengene anderledes mellem land og by. Vi ønsker fokus på, at der skal flere penge til området, og det er en sag for hele byrådet. Vi er kommet til et punkt, hvor der skal ske noget, siger bestyrelsesformand Daniel Søgaard.

Har hørt det før

I brevet gør bestyrelsen opmærksom på det uheldige i, at byrådet har gennemført flere sparerunder samtidig med, at elever og ansatte har skullet forholde sig til en ny skolestruktur, skiftende fysiske rammer og klassesammensætninger. Bestyrelsen er også alvorligt bekymret for bylærernes undervisningstimetal, som med de seneste besparelser stiger til cirka 800 timer om året, på trods af en politisk målsætning om at få det ned på 750 timer om året.

"Et så højt timetal vil naturligt give mindre tid til at udfordre elever på individuelt niveau, dette gælder for såvel talenter som for de svageste elever. Vi vil rigtig gerne inklusion og ser det som en af styrkerne ved folkeskolen, at "her er plads til alle". Fakta er desværre, at her er ikke ressourcer til alle, det er ikke engang et spørgsmål om at prioritere, for der er ingen midler at prioritere med," skriver bestyrelsen.

Bekymrer det dig, at ikke engang skolebestyrelsen længere kan forsvare folkeskolen?

- Vi ved jo godt, at der er udfordringer. Det er ingen hemmelighed, og jeg tror ikke, at det er sjovt at være forældre i en skolebestyrelse, hvor man skal ud og afskedige folk. Men der står ikke noget i det brev, som jeg ikke har hørt før. Det er en holdning, de har haft længe. Det er det, vi har hørt det seneste halve år, siger næstformanden i børn- og familieudvalget, Torben Strømgaard (V), der mener, at udvalget har en god dialog med skolebestyrelsen i byen, som han også roser for at være meget "sober" i sin kommunikation.

Også skolebestyrelsen i Sevel har sendt et bekymringsbrev til byrådet.

"Hvis man vil hive sejren hjem, er man nødt til at tage kampen op, og ikke bare stikke hovedet i busken og lade som om, at problemet forsvinder af sig selv. Det gør det ikke!", skriver de forældrevalgte medlemmer i Fællesbestyrelsen for Sevel Skole og Børnehuse.

0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

Historisk feriehus til salg: Fabrikant Færchs fristed skal have nye ejere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Det er nu overarmene skal bygges, hvis man vil følge med

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Fru Pedersen vandt: - Jeg bruger fire timer hver anden dag - bare på at vande krukker

Ulfborg/Vemb

Travlhed i pensionaterne: Må dagligt sige nej til hundeejerne

Navne

Krimiforfatter: Det er lidt som at være gift med Nora, men utro med Signe

Holstebro

Buch om mangelfulde kræftundersøgelser: Det er pinligt, vi er ikke blevet inddraget, og det bør laves om

Kultur

Venø Festival: - Vi nærmer os udsolgt

112

Truede dørmand med at skære ham i stykker

Annonce