Annonce
Læserbrev

Skole. Venter på svar angående nedskæringer på skoleområdet

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Debat: Jeg vil ikke angribe, beskylde eller skyde nogen noget i skoene. Men jeg vil stille mig spørgende.

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan et underskud på så mange millioner kan komme bag på forvaltningen, kommunalbestyrelsen og børne- og familieudvalget?

Og hvis Susanne Ebdrup siger, at det ikke kommer bag på dem, hvor er så den rettidige omhu?

Hvem havde lavet regnestykket omkring sammenlægning af skoler, og havde deri beregnet, at der var nok penge til folkeskolerne? For man budgetlagde vel ikke med et så stort underskud og fyringer? Hvem kunne ikke forudse, at mange elever ville flytte til friskoler? I hvilken privat virksomhed ville ledelsen være urørt af et sådan underskud, mens arbejderne på gulvet ryger i svinget?

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide, hvordan regeringen kan få skylden for den regnefejl, som nogen må have lavet i Holstebro Kommune. Når Torben Gudiksen siger, at der er otte færre klasser næste år, hvordan kan det bruges som undskyldning for at skære 24 stillinger væk og 26 der skal på nedsat tid?

Hvordan kan der skæres mere på skoleområdet, før det får store konsekvenser for vores fundament, nemlig børnene? Hvordan kan det være, at Holstebro Kommune år efter år er i den allernederste del i statistikken over udgift pr. elev?

Det kunne også være rart at vide, hvad læreren efterhånden skal kunne sige, når der ikke er mulighed for faglig støtte og pædagogiske tiltag, fordi alle timer til ekstra hjælp er skåret væk?

Hvordan kan den nye børne-og ungepolitiks fine ord: ” Alle børn og unge skal understøttes og udfordres gennem en tryg opvækst” passes ind her?

Men måske det blot er nogle andre ord fra den nye børne-ungepolitik: ” Børn og unge vil møde forandringer. Sammenhæng og helhed på tværs af forandringer styrker livsduelighed. Alle børn og unge skal opleve sammenhæng og helhed i mødet med forandringer” vi er i gang med at prøve af?

For det er måske bare en udfordring for eleverne, som gør dem mere livsduelige? Og hvorledes kommer sammenhæng og helhed så ind i billedet? Hvor er borgmesteren i alt det her?

Og til slut kunne jeg rigtig godt tænke mig, at se regnearket på skolesammenlægningerne, men mon jeg kan det?

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce