Annonce
Kultur

Skole hyldede DM-vindere: Sikrede 10.000 kroner til klassekassen

Kathrine Damgaard, Mads Sønderriis og Jeppe Viborg kunne sammen med klassekammeraterne fra 8. klasse på Nørre Nissum Skole juble over, at de fredag vandt skills-stafetten ved DM i skills. Foto: Jesper Lundsgaard
8. klasse fra Nørre Nissum Skole vandt skills-stafetten ved DM i skills.

Nørre Nissum: Morgensamlingen på Nørre Nissum Skole mandag morgen var lidt anderledes, end den plejer at være.

Elever og lærere skulle nemlig hylde, at skolen i fredags havde fået tre danmarksmestre. Det var Kathrine Damgaard, Mads Sønderriis og Jeppe Viborg, der vandt finalen i skills-stafetten for 8. klasser ved DM i skills, der blev afviklet i Bella Center i København.

Selv tog de tre vindere sejren ganske afslappet.

- Jeg tror, at vores klassekammerater er gladere for sejren, end vi er. Jeg tror ikke, der er nogen af os, der er så glade for opmærksomheden. Men det er stadig fedt at have vundet, siger Kathrine Damgaard, efter hun og de to holdkammerater var blevet hyldet ved morgensamlingen.

Her fortalte de om øvelserne, de var igennem, og hvordan det havde været at deltage i mesterskaberne, som de havde kvalificeret sig til ved at vinde den lokale skills-stafet på UC Holstebro i efteråret.

I det indledende heat skulle de blandt andet lægge brosten, samle en skammel samt skrue og hamre søm, mens holdet i semifinalen blev stillet over for at skulle samle stable og samle flyttekasser, folde servietter samt skære fliser. I finalen skulle holdet fra Nørre Nissum lave flere af de discipliner, de kvalificerede sig til finalestævnet med. Det var sortering af piller, skifte dæk og piske æggehvide.

- Det sværeste var nok at dele fliserne. De knækkede for os flere gange, fortæller de tre.

Ved morgensamlingen blev finalen vist for de andre, og det var tydeligt at høre på flere hæse klassekammerater, at de havde brugt masser af stemmekraft på at heppe Kathrine, Mads og Jeppe frem til sejren.

Der gik dog noget tid, før det gik op for de tre vindere, at de havde vundet finalen.

- Jeg kiggede rundt på de andre hold og jeg kunne se, at vi lå godt til. Men jeg tænkte ikke så meget over det, siger Mads Sønderriis.

Der var 10.000 kroner i gevinst til klassen for sejren, men de tre vindere havde sammen med klassen endnu ikke bestemt sig for, hvad gevinsten skulle bruges til.

- Vi har talt om en tur i et sommerland eller måske ud at bowle, siger de tre.

Annonce

Video: Se hele live-streamingen fra finalen

Nørre Nissum Skole er med i det fjerde, indledende heat (efter 50 minutter), semifinale 2 (efter 3.05 time) samt finalen (efter 3.31 time).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce