Annonce
Navne

Skole holder lukket som følge af dødsfald: Sorgen er stor

Vinderup Realskole mandag formiddag: Skolen er lukket for at ære en højagtet lærer, John Sørensen, samt for at tage hånd om hans chokerede kolleger. Foto: Morten Stricker
En stor personlighed er gået bort på Vinderup Realskole. "Alles" matematiklærer John Sørensen var så stor en del af skolen, at den indstiller skolegangen i dag.

Vinderup: Da John Sørensen mod slutning af sidste år skulle opereres, brugte eleverne på Vinderup Realskole tid på at fremstille udstyr med John Sørensens elskede fodboldklub, Liverpool FC.

Det var ment som opmuntring, og samtidig siger det alt om, hvilken betydning matematiklæreren på Vinderup Realskole havde.

Havde.

Annonce

John Sørensen døde i sidste uge efter et kortvarigt sygdomsforløb.

På skolens Facebook-side oplyses det under underskriften "Æret være John Sørensens minde", at "Det er med stor sorg, at Vinderup Realskole fredag den 7. januar har mistet en kær kollega og dygtig lærer gennem 25 år. Skolen er lukket den mandag den 10. januar 2022".

En stor personlighed

John Sørensen kunne i august måned sidste år fejre 25 års jubilæum på skolen.

- Han er en lærer, der "altid" har været på skolen. En stor personlighed, som alle vidste, hvem var, siger skolebestyrelsesmedlem Gitte Gade, hvis egen søn eksempelvis har John Sørensen til matematik.

Lærerne er meget berørte, og dødsfaldet tager hårdt på mange af dem. Det siger alt om den store betydning, John Sørensen havde. Det er der ingen tvivl om.

Gitte Gade, skolebestyrelsesmedlem, Vinderup Realskole.

Ser man følelseskoldt og kynisk på situationen, kan det virke som en stor beslutning at lukke en hel skole på grund af et dødsfald?

- Det er rigtigt. Men det er en beslutning, som skolen har skolebestyrelsens fulde opbakning til; simpelthen fordi John Sørensen har betydet så meget for skolen. Fordi han var den gode og afholdte kollega, han var. Vi bakker især op for personalets skyld, så de får tid og mulighed for at lande ordentligt igen, for selvom de godt vidste, at det kunne gå den vej med hans sygdom, er det alligevel gået ekstremt stærkt til sidst, siger Gitte Gade.

realskolens Facebook-side strømmer tilkendegivelserne også ind. Blandt kondolencerne går ord som "fantastisk", "enestående" og "den bedste matematiklærer" igen. Opslaget, der blev lagt op søndag, har i skrivende stund 59 kommentarer og 407 "synes godt om"-tilkendegivelser.

Selvom man på skolen godt vidste, at matematiklæreren var syg, er det gået så stærkt til sidst og dødsfaldet kommet så pludseligt, at det har chokeret.

- Lærerne er meget berørte, og dødsfaldet tager hårdt på mange af dem. Det siger alt om den store betydning, John Sørensen havde. Det er der ingen tvivl om, siger skolebestyrelsesmedlem Gitte Gade.

Dagbladet har været i kontakt med skolen, som ikke har yderligere kommentarer. I en tidligere version fremgik en kommentar fra skolen, hvilket beroede på en misforståelse: Kommentaren var ikke til citat.

Annonce
Holstebro

Lagt på is: Det er slut med Heidis friske fisk

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Så meget dyrere bliver din regning fra Vestforsyning: 'Elpriserne er historisk høje'

Holstebro For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Holstebro

Søren Gade har selv prøvet at være gruppeformand, og han hare store forventninger til Danielsen

Sport For abonnenter

Striktøjet blev fundet frem, da Lærke Christensen måtte sidde ude med corona - Onsdag leverede hun pragtpræstation mod Esbjerg

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Sport For abonnenter

Kampen minut for minut: Holstebro Håndbold klarede ikke umulig opgave

Navne

Klinik med succes: Her spørger de ind til din smerte

Erhverv

Ups: Lokalt pizzeria truet med retssag for at bruge bloggers foto på hjemmeside - nu må han punge ud

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Holstebro

Hallen skulle have været fyldt med liv, men nu har Martin følt sig nødsaget til at udskyde premieren på byens nye festival: - Det er jo helt vildt irriterende

Leder For abonnenter

Mens fronterne mellem øst og vest er trukket hårdt op i Ukraine, er der måske tøvejr på vej i Venstre

Holstebro

De tjener penge på at spærre folk inde: - Man kan ikke sige, at det har været en særligt god forretning de sidste to år

Annonce