Annonce
Holstebro

Skole forbyder ny dille

En snurrende dille har spredt sig til Danmark og Holstebro Kommune, og legetøjet har nogle steder ført til for megen uro i undervisningen. Genrefoto

...og andre skoler overvejer at skride til en lignende handling, hvis de nye fidget spinners viser sig at forstyrre undervisningen.

Annonce

Holstebro: Meningen med den nye dille "fidget spinners" er egentlig, at den lille snurretop mellem fingrene skal afhjælpe stress. I et klasseværelse kan legetøjet dog vise sig at have den helt modsatte effekt.

På Halgård Skole har man valgt helt at forbyde fidget spinners.

- Vi har oplevet, at de er blevet meget populære, men med det er også kommet, at de er blevet et forstyrrende element i undervisningen, forklarer skoleleder Peter Fogde Mikkelsen.

End ikke i frikvarteret er legetøjet tilladt.

- Det skal helt blive hjemme, tilføjer skolelederen.

Den mulighed ser man også på i Vinderup.

- Vi går lige nu med overvejelser om at gøre det samme (som på Halgård Skole, red.). Vi har ikke gjort noget endnu, men spørgsmålet er kommet på bordet, og sådan er det, når noget pludselig popper op og bliver populært - som egentlig hører mere til derhjemme, siger skoleleder på Vinderup Skole, Marie Kirstine Jensen.

Hvad er en fidget spinner?

En fidget spinner er blevet den store dille blandt især børn herhjemme.Legetøjet er egentlig promoveret som en måde at afhjælpe stress på for folk, der har vanskeligt ved at koncentrere sig eller er "fidget" (rastløs på dansk). Fidget spinners skulle være tiltænkt folk med ADHD, angst eller autisme.

De blev opfundet i 1990'erne, men er altså først blevet rigtig populære i år.

I andre dele af verden har skoler også valgt helt at forbyde fidget spinners, fordi de distraherer undervisninger, eller også har man valgt at tillade dem, hvis de bruges diskret.

Kilde: Wikipedia

Annonce

Ser tiden an

Dillen er stadigvæk så ny, at skoleleder på Vemb Skole, Christian Lodahl Salmansen, forleden lige måtte slå op, hvad en fidget spinner egentlig er.

- Vi har ikke lovgivet, så længe det har et naturligt niveau som alt muligt andet. Mange elever har dem, men vi har ikke opfattet det som et problem, siger han.

Skolelederen i Vemb tilføjer, at man naturligvis kan ændre sit syn, hvis det viser sig, at snurren og fokus på den nye dille forstyrrer undervisningen, og den holdning deler Holstebro-skolerne Rolf Krake Skolen og Nørre Boulevard Skolen.

- Vi har ikke aftalt noget særligt endnu. Det er som med alt mulig andet legetøj, at det må bruges i frikvartererne, siger Ole Priess, skoleleder på Rolf Krake Skolen, og indskynder, at fidget spinners kan stille skolen i en vanskelig position, fordi nogle elever har brug for at sidde med noget - for eksempel en bold - i hænderne for at kunne koncentrere sig.

- Jeg har ikke fået nogen henvendelser, der har givet anledning til problemer, så p.t. har vi ikke forholdt os til, om de skal forbydes hos os. Men det er klart, at oplever vi det, så forholder vi os også til det, garanterer Carsten Baun, der er skoleleder på Nørre Boulevard Skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce