Annonce
Holstebro

Skole forbyder alle reklamer: Klubber og foreninger smides ud af Aula

Et eksempel på et af de reklamer, der ikke længere må være på Aula. Det har profilrådet på Rolf Krake Skolen besluttet.
Indtil nu har foreninger og sportsklubber fået lov til at bruge Aula som reklamesøjle, Men det blev forældrene trætte af.
Annonce

Holstebro: "Vi er en masse piger og drenge, som spiller fodbold ved Rolf Krake Skolen og på Idrætscenter Vest. Hvis du vil prøve, så bare mød op - tiderne er vedhæftet. Bare tag en drikkedunk med og mød op til træning og prøv at være med nogle gange, inden du beslutter, om det er noget for dig. Hilsen Holstebro Boldklub."

Den slags reklamer er det slut med at læse på Aula, den digitale kommunikationskanal for skoler og dagtilbud.

I hvert fald på Rolf Krake Skolen. Profilrådet har forbudt dem.

- Forældrene syntes, der kom for meget, forklarer skoleleder Ole Priess.

Annonce

Håndbold, spejder...

Den første måned af skoleåret benyttede syv foreninger/klubber Aula som reklamesøjle med henblik på at rekruttere nye medlemmer. Ud over HB var det: HH90, Grønne Pigespejdere, Holstebrospejderne, Atletikklubben, FDF og Ungdomsskolen.

- Inden vi rullede Aula ud, blev forældrene stillet i udsigt, at de kunne udvælge hvilke informationer, de gerne ville have, og vælge andet fra. Men der er vi ikke helt endnu, og der kommer rigtigt meget ud fra skolen, mere end i gamle dage, hvor det var mere analogt, hvad vi gav lov til at give til børn og forældre, siger skoleleder Ole Priess.


Forældrene syntes, der kom for meget.

Ole Priess, skoleleder på Rolf Krake Skolen om reklamer på Aula


Rolf Krake Skolen har overført de gamle principper for uddeling af brochurer til også at gælde for den digitale platform. Det forudsættes, at "indholdet er af almen interesse og i overensstemmelse med skolens værdigrundlag, samt når materialet efter en konkret vurdering af skolens ledelse ikke skønnes at være af ren kommerciel, reklamemæssig, politisk eller yderliggående religiøs karakter eller med et usømmeligt indhold."

- Hvis der kom nogen her og ville dele små chipsposer ud som klassesæt, ville vi sige nej. Det skal være af almen interesse og af folkeoplysende karakter, og det vurderer vi, at foreningerne er, og vi vil jo også gerne have et godt samarbejde med dem, siger Ole Priess.

Klubber og foreninger må fortsat godt komme ind på skolen og på udvalgte steder ophænge deres materiale, såfremt det overholder principperne, der senest blev opdateret i 2011.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvad mener du om sexisme-debatten?

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce