Annonce
Læserbrev

Skole. Et varmt velkommen til at sætte valgfagene fri

Annonce

Debat: 3615 skoleledere har - med Skolelederforeningen som afsender - udarbejdet 40 forslag til forbedringer af folkeskolen. Jeg vil gerne fremhæve ”Sæt valgfagene fri igen”, som uddybes således:

”Den nye lov om valgfag og obligatorisk praksisfaglighed binder for meget. Skolens leder skal sammen med skolebestyrelsen have en større fleksibilitet til at oprette valgfag, og eventuelt linjer, ud fra skolens behov.”

Et fremragende forslag, hvis du spørger mig. Og det bakkes endda op af undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, som til Skolelederforeningens årsmøde i Bella Centret i København for nylig udtrykte stor begejstring.

"Og vi skal sætte valgfagene fri. Det er både spændende og vigtigt og noget, vi skal gå til. Altså, der er jo noget i det med at give lov til at lave folkeskoler, der kan noget særligt. Det gør også, at nogle unge mennesker får lov til at gøre noget, de faktisk synes er sjovt", lød det fra Pernille Rosenkrantz-Theil.

Så bliver man rigtig håbefuld. Ikke bare på skolernes vegne, men også på idrætsforeningernes vegne. For valgfagene er vigtige for vores foreninger.

Det er vores overbevisning hos DGI Vestjylland, at det er den rigtige vej at sætte valgfagene fri. Ved igen at åbne for valgfag, som styrker samarbejdet mellem skole og foreningslivet, kommer vi tættere på de ønskede 45 minutters bevægelse om dagen. Men hvordan nu det? Jo, oplagte valgfag er forskellige unglederuddannelser målrettet 6. og 7. klasser i folkeskolerne.

Når man uddanner 6. og 7. klasse-elever til at lede og træne elever i skolens SFO og børnehave i mange forskellige idrætter, er jeg overbevist om, at vi kan give børnene en livslang vane med motion. Samtidig tror jeg på, at vi styrker de ældre elever ved at tro på dem og give dem en forsmag på at være ledere.

Den kæmpe sidegevinst ved, at vi samtidig skaber fremtidens ledere i foreningslivet, som kan drive det hele videre, er kun ekstra dejligt. Så et varmt velkommen til Skolelederforeningens forslag om at sætte valgfagene fri. For det fortjener alle.

Arkivfoto: Jacob Schultz/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Annonce