Annonce
TTH Herrer

Skjern snupper bagspiller i TTH

Jonathan Würtz har valgt at skifte fra TTH Holstebro til Skjern Håndbold fra næste sæson af, hvor udsigten til spilletid var bedre end i Holstebro. Arkivfoto: Morten Stricker
20-årige Jonathan Würtz fra TTH Holstebro skifter til ærkerivalerne fra Skjern i jagten på mere spilletid.

Skjern: Noget tyder på, Skjern Håndbold går i gang med en kraftig foryngelseskur til sommer, når veteranerne Kasper Søndergaard og Björgvin Gustavsson stopper i klubben.

For tirsdag blev det offentliggjort, at Skjern Håndbold fra sommer har lavet lange aftaler med to unge talenter. Den kun 18-årige målmand Svend Rughave fra GOG, som har fået en treårig kontrakt, og 20-årige Jonathan Würtz fra TTH Holstebro, der har skrevet under på en fire-årig kontrakt med de grøn-blusede.

Dermed må man i TTH se den talentfulde ungdomslandsholdsspiller skifte til klubbens ærkerivaler, hvilket heller ikke er gået ubemærket hen hos holdkammeraterne. Alligevel mener Jonathan Würtz ikke, at der er tale om et 'forbudt skifte'.

- Tidligere var et skifte mellem de to klubber en større sag, men jeg er jo ikke rigtig TTH'er i og med, jeg først kom til klubben fra Fyn for et par år siden, så den der tidligere rivalisering har jeg ikke mærket noget til, fortæller Jonathan Würtz.

Annonce

På det her tidspunkt i min karriere har jeg brug for at få en større rolle på et hold, end jeg har haft i TTH.

Jonathan Würtz, om skiftet fra TTH til Skjern.

Mere spilletid

Han har ikke spillet så mange minutter i tiden i Holstebro, som han gerne ville. Et par knæskader og nu en skulderskade har været væsentlige årsager til meget af fraværet, ligesom kampen om pladserne har været hård.

Det sidste var der også udsigt til i næste sæson, hvor Aaron Mensing kommer til fra Sønderjyske til en trup, der i forvejen indeholder Jonas Porup, Allan Damgaard og Johan Meklenborg. Noget der har spillet ind i forhold til beslutningen om at skifte til Skjern.

- I Skjern håber jeg på, der vil være kortere vej til fast spilletid på førsteholdet. Hvis jeg var blevet i TTH Holstebro, havde vi været syv bagspillere i kamp om pladserne. Her er der færre. Da Skjern meldte sig på banen, så glemte jeg hurtigt alt om de andre muligheder, jeg havde, for i Skjern får jeg alle de ting, jeg søgte hos en kommende klub, og det er jeg meget glad for. Med Claus Dalgaard-Hansen som træner er Skjern det perfekte skifte for mig lige nu. På det her tidspunkt i min karriere har jeg brug for at få en større rolle på et hold, end jeg har haft i TTH, siger Jonathan Würtz.

Ingen afløser

Jonathan Würtz havde egentligt et år tilbage af kontrakten med TTH Holstebro, men da man i forvejen får Aaron Mensing ind og dermed fortsat vil have seks bagspillere, har det været muligt for Würtz at slippe ud af kontrakten.

- Vi har efter anmodning fra Jonathan fundet en løsning på at få løst ham fra sin kontrakt før tid og føler os godt besat med seks spillere til de tre pladser i bagkæden. Derudover håber vi at kunne supplere med et par unge talenter, siger direktør John Mikkelsen.

Nogle af de lønkroner, som nu bliver frigivet, vil formentlig blive kastet ind i jagten på en ny målmand og en tredje stregspiller, som er de sidste ledige huller i truppen til næste sæson. Målmanden skal erstattet Simon Gade, mens stregspilleren skal supplere Christoffer Cichosz og Mathias Porsholdt.

- Vi er stadigt interesseret i at finde en ekstra stregspiller, der både kan bidrage i offensiven og i defensiven, bekræfter John Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce