Annonce
Sport

Skjern og TTH sejrer klart og stiler mod toppen

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Skjern vandt hjemme over Skanderborg, mens TTH fik en stor udesejr i mødet med Fredericia.

Skjern Håndbold og TTH Holstebro vandt begge fine sejre tirsdag aften og er de største udfordrere til førerholdet, Aalborg, i herrernes Primo Tours Ligaen.

Begge kom på 19 point for 14 kampe, mens Aaborg har 23 point for 13 opgør inden onsdagens udekamp mod KIF Kolding.

Tirsdag var der mest spænding og snit over Skjerns hjemmekamp mod Skanderborg, der blev vundet med 29-24. Skjern var dog bedst og havde et ekstra gear, når det blev tæt.

Skjern var klart ovenpå i første halvleg, hvor Skanderborg havde svært ved at få spillet til at fungere, og hjemmeholdet skabte hurtigt komfortable føringer.

Da Kasper Søndergaard med knap seks minutter tilbage udnyttede et straffekast til at bringe scoren op på 12-6, fornemmede man, at det kunne blive en storsejr til Skjern.

Men blandt andet fordi samme Søndergaard fik reddet eller blokeret tre skud i slutfasen, scorede Skjern ikke mere i halvlegen, og så kunne Skanderborg skabe fornyet håb og reducere til pausestillingen 9-12.

Skjern skulle dog hurtigt komme foran med fem mål efter pausen, men Skanderborg var bare ikke lige til at ryste af.

Der var lagt op til et spændende sidste kvarter, da svenske Jonas Samuelsson reducerede til 19-20.

Skjern var bare det bedste hold, og da det var nødvendigt, blev grebet lige strammet.

Anført af blandt andre playmaker Thomas Mogensen og den norske back Eivind Tangen blev nyt hul skabt til 27-23 med fem minutter tilbage, og så endte det alligevel med en ganske komfortabel hjemmesejr.

Tidligere tirsdag sejrede TTH Holstebro med hele 38-28 ude over Fredericia efter føring 18-12 ved pausen.

Fredericia førte 4-3 i indledningen, men derfra var TTH en klasse bedre. Det kulminerede foreløbigt med føringer på seks mål i slutningen af første halvleg.

I anden halvleg var TTH en overgang foran med hele 13 mål, inden hjemmeholdet fik pyntet lidt på facit i de sidste minutter.

Scoringerne fordelte sig godt hos de skarpe gæster, men stregspilleren Christoffer Cichosz var den mest træfsikre af alle med syv mål på lige så mange forsøg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce