Annonce
Holstebro

Skinnefræser vil larme de næste nætter

Fra natten til torsdag og frem vil fræsetoget larme om natten når skinner fra Aulum over Holstebro og Struer og videre mod nord skal slibes på toppen for at få fjernet revner. Arkivfoto: Banedanmark
Fra natten til torsdag vil der hver dag komme støj langs togskinnerne fra Tvis over Holstebro og Struer mod nord, når fræsetoget kommer forbi for at fræse toppen af skinnerne.
Annonce

HOLSTEBRO: I den kommende uge er skinnefræsetoget i Holstebro-Struer området, mens den snegler sig afsted for at fræser skinnerne.

Fræsetoget fjerner en stor del af de revner, der opstår på kanten af skinnerne, og det betyder, at skinnerne holder længere, og det reducerer risikoen for skinnebrud.

På hver tur kan det 155 ton tunge tog fræse over én millimeter af togskinnen, og det kræver normalt mellem 1-3 fræsninger, inden revnerne er væk. På en nat kan toget fræse op til tre ton jern af skinnerne.

Fræsningen er en larmende affære, som foregår med en hastighed på under én kilometer i timen, og det foregår om natten for at genere togdriften mindst muligt. Der er følgende plan for fræsningen: 20.-21. november: Tvis-Vildbjerg; 21.-22. november: Tvis-Holstebro; 22.-24. november: Struer-Hvidbjerg-Bedsted.

Fræsetoget er 44 meter langt og vejer 155 ton, og selve toget kan køre højst 70 km/t, når det ikke fræser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce