Annonce
Læserbrev

Skiltning. Naturligvis skal Maren på skiltet

Foto: Johan Gadegaard

Debat: Naturligvis bør "Skilte-udvalget" i Region Midtjylland kunne godkende ønsket fra et enigt Erhvervs- og Turistmeudvalg i Holstebro Kommune.

Det mener Marens Venner-Laug bør være helt naturligt - eftersom Holstebro også giver plads til Thy Nationalpark, som ikke er i nærmeste omegn af motorvejen. Det kan virke forundrende, at Vejdirektoratet her giver lov til skiltning langt fra motorvejen … Det er just ikke det, som står i vejledning fra selv samme direktorat, når jeg læser disse. Men det er herligt, at vi ikke giver begrænsninger for andre, ligesom vi i arbejdsudvalget for motorvejen i sin tid kæmpede for motorvej til nord for byen og de bedste forbindelser til nabobyerne.

Der bør ikke kunne rejses tvivl fra "Skilteudvalget" i regionen om, hvorvidt Holstebro Kommune ved motorvejen kan vise ind til "Holstebro kulturens by" med Maren-skulpturen, "Kvinde på Kærre", med i piktogrammet på skiltet, men det kræver fortsat en tilladelse fra "Giacometti Foundation", som varetager kunstnerens interesser.

Det er et års tid siden Marens VenneLaug sendte konkret layout udkast med Maren og dette ønske - og fik opbakning fra Holstebro Kommune, Kulturudvalget samt Erhvervs- og Turistudvalget. Det arbejde håber vi lykkes med et godt resultat for alle. Ikke mindst de mange gæster, der vil få glæde af de gratis kultur glæder i Holstebro.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce