Annonce
Ulfborg/Vemb

Renoverer butikken for millionbeløb

I ABC Lavpris i Ulfborg bliver de gamle køle- og fryseenheder nu skiftet ud. Arkivfoto: Jan Briks
Det bliver en af de største renoveringer i nyere tid, når ABC Lavpris i Ulfborg i uge 10 kan byde kunderne velkomne i butikken, hvor 25 køle-frysenheder er blevet skiftet ud.

Ulfborg: EU og regeringen vil i løbet af 2020 have udfaset brugen af freon, der bliver brugt som kølemiddel i ældre køle-fryseskabe.

Det betyder, at flere supermarkeder, hvis de har haft freondrevne køle- og fryseenheder, skal se sig om efter nyere alternativer, hvis de fortsat skal overholde lovgivningen.

Derfor har blandt andre ABC Lavpris i Ulfborg nu sat gang i en større udskiftning af butikkens køle- og frysemaskiner.

- Det er 25 enheder i alt, vi er ved at få skiftet, siger bestyrer, Rene Martinsen, der fortæller, at de nye enheder fremover kommer til at køre på CO2, som er langt mere klimavenligt end freon.

Renoveringen af butikkens maskiner er dog ikke helt billig.

- Det er væsentligt over to millioner kroner, vi bruger på det, siger Rene Martinsen, der ikke ønsker at komme ind på det præcise tal.

- Men det er det største renoveringsprojekt, vi har haft - i hvert fald i de sidste ti år, siger han.

Arbejdet med udskiftningen gik i gang allerede i november sidste år og skal stå færdig i uge ti.

Udskiftningen af køleskabene og frysediskene er dog ikke kun en klimavenlig fordel.

- Varerne præsenterer sig også bedre i de nye montrer og reoler, der har indbygget led-lys, så varerne bliver mere synlige, siger bestyreren.

ABC Lavpris i Ulfborg, som afsluttede regnskabsåret 30. september sidste år, kom ud af året med det bedste resultat nogensinde.

- Omsætningen havnede lige over 90 millioner kroner. Det er en stigning på ti procent fra året før, siger Martinsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce