Annonce
Vinderup

Skifter direktør: Næste generation overtager trævirksomhed

Flemming Nielsen overlader nu posten som direktør i to virksomheder til sin datter, Mette Pilgård. Her står de to foran et af Mifapladens køkkener i træ. Pressefoto
Flemming Nielsen trækker sig nu som direktør for de to virksomheder Mifapladen og Pladsmangel og overlader pladsen til sin datter, Mette Pilgård.

Vinderup: Den vestjyske trævirksomhed Mifapladen samt søsterselskabet, Pladsmangel, som udlejer depotrum, har fået ny person i spidsen. Flemming Nielsen, som har været direktør i Mifapladen og Pladsmangel siden etableringerne i henholdsvis 2003 og 1990, vil i løbet af den kommende tid trække sig mere tilbage fra de ledelsesmæssige poster i virksomhederne.

Han vil dermed overlade pladsen til datteren Mette Pilgård, som har arbejdet de sidste 12 år i begge virksomheder, og som nu træder til som direktør.

- Jeg har det rigtig godt med at give kasketten videre til Mette, da hun kender virksomhederne indgående, brænder for dem, og det har hun gjort i mange år, siger Flemming Nielsen i en pressemeddelelse.

Datten Mette udtaler om ledelsesskiftet:

- Jeg er glad for at få muligheden for at stå i spidsen for de to familieejede virksomheder. Jeg glæder mig til at arbejde videre på det, som mine forældre har bygget op gennem årene – og som jeg selv har været med til at udvikle de seneste godt 12 år, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.

Annonce