Annonce
Sport

Skavanker og nye spillere mindsker dansk favoritrolle ved EM

Det danske landshold i badminton trænede tirsdag aften i Frederiksberg Hallerne forud for EM for blandede hold, der starter onsdag.

Den danske badmintonlandstræner vil bruge EM i badminton for blandede hold til at se generationsskifte an.

Når EM i badminton for blandede hold onsdag slås i gang i Frederiksberg Hallerne, er det danske landshold favorit til at vinde guld.

Men småskavanker blandt de danske spillere samt et generationsskifte i dansk topbadminton mindsker favoritrollen, mener landstræner Kenneth Jonassen.

- De ting gør, at vi måske ikke er så godt forberedt hele vejen rundt, og det ser de andre lande også som deres mulighed.

- Vi kan ikke løbe fra favoritværdigheden, og den tager vi gerne med, men jeg kan godt se, at det er en større udfordring, end hvad det har været hidtil, siger han.

Danmark har vundet turneringen de seneste to gange og 16 gange i alt. Derfor er der også store forventninger til holdet.

Men Kenneth Jonassen tror, at de øvrige syv nationer, der deltager i EM for blandede hold, øjner en god mulighed for at lægge pres på det danske hold.

Han ser dog også noget positiv i, at Danmark ikke nødvendigvis kan skøjte sig gennem turneringen, og vil - ud over at vinde - også bruge turneringen til at se nyere spillere an.

- Vi stiller selvfølgelig det bedste hold, men når det er sagt, kommer vi da til at spille med nogle uprøvede kræfter på givne tidspunkter i turneringen, og vi glæder os til at se, hvordan de håndterer det.

- Det giver os en bedre mulighed for at arbejde videre, når vi er tilbage i træningslokalet, siger Kenneth Jonassen.

Det er specielt på double-siden, at flere nye spillere er kommet ind på landsholdet gennem den seneste tid, fordi både Mads Conrad-Petersen, Carsten Mogensen og Mathias Boe ikke længere er med på herresiden, mens Kamilla Rytter Juhl for nylig er blevet mor.

Danmark møder i den første landskamp Frankrig onsdag aften. Torsdag møder holdet Holland, mens Spanien venter i den sidste gruppekamp.

I den anden gruppe spiller England, Rusland, Irland og Tyskland mod hinanden. De to bedste hold fra hver gruppe går videre til semifinalerne, der spilles lørdag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Annonce