Annonce
Holstebro

Skattejagt skal gøre julegaveindkøbene sjovere

I løbet af december kan man i flere af midtbyens butikker gå på jagt efter ledetråde, der, hvis man er heldig, fører til forskellige præmier. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Virksomheden Bare Smil og 24 af midtbyens butikker byder i december på en skattejagt, hvor der er ledetråde gemt i de forskellige butikker.

Holstebro: I december kan man gå på skattejagt i midtbyens butikker. Det er virksomheden Bare Smil, der i samarbejde med 24 af byens butikker har gemt ledetråde, der kan føre til forskellige præmier.

Rundt om i butikkerne kan man finde bogstaver, som tilsammen danner et juleord. Kan man gætte ordet, ryger man i bowlen, hvorfra der skal trækkes vindere af i alt 25 præmier i løbet af måneden.

Bare Smil stod bag en lignende skattejagt i efterårsferien, hvor omkring 160 deltagere gik på jagt i byens butikker. Nu gentager de projektet med en juleudgave, og denne gang er der mulighed for at grave sig frem til skatten indtil den 24. december.

Ideen med skattejagten er at gøre julegaveindkøbene til en hyggelig familieaktivitet, samtidig med at det gerne skulle skabe noget trafik i midtbyen.

- Vi vil gerne skabe noget aktivitet. Nethandlen truer, så det er sindssygt vigtigt, at butikkerne løfter i flok og gør noget ekstraordinært og skaber værdi, som man ikke får på en hjemmeside, siger medindehaver af Bare Smil Mads Nørgaard, der håber på at mellem 500-800 vil gå på jagt efter bogstaverne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce