Annonce
Lemvig

Skarnsknægten er for børn

Historien om Emil fra Lønneberg opføres i Nørre Nissum den 5. marts. Pressefoto

Nørre Nissum: Teaterkredsen Limfjorden inviterer tirsdag 5. marts til det, som de selv kalder for årets højdepunkt for familieteater. Det handler om teaterforestillingen "Emil fra Lønneberg", der er på vej, til teatersalen i Nørre Nissum.

Folketeatret har tidligere opført Ronja Røverdatter, Mio min Mio og Peter Pan, men i år gælder det Astrid Lindgrens elskede figur Emil fra Lønneberg, der er en skarnsknægt, men med hjertet på rette sted. Han er fuld af gode idéer, men kommer altid galt af sted, og derfor ender han igen og igen i værkstedet som straf. Her kan han så sidde og tænke sig om - tror de voksne. Men nej, Emil sidder og snitter sine små træmænd.

I denne store familieforestilling er der gang i både historier og musik med levende kapelmester på scenen. Publikum oplever Emil, med hovedet, der sidder fast i suppeterrinen, lillesøsteren Ida, der hejses op i flagstangen. Den strenge Kommandusen, der bliver lokket i en ulvefælde og alle de andre vidunderlige figurer og skøre og skønne historier fra Emils univers.

12 professionelle skuespillere står på scenen og lægger op til en stor oplevelse for børn med deres familier. Forestillingen anbefales fra 5 år og frem til mindst 99.

Michael Slebsager er i rollen som Emil. Desuden medvirker blandt andet Peder Holm Johansen, Jesper Riefensthal, Morten Bo Koch, Sofie Alhøj, Tine Gotthelf, Asta Kamma August, Siff Hebe Vintersol.

Der er åben for billetbestilling på www.teaterkredsen-limfjorden.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce