Annonce
Debat

Skal vores historie makuleres inden 750 års jubilæet?

Dagbladet er en af de virksomheder, der har afleveret tekst- og fotomateriale - her avisbøger - til Lokalhistorisk Arkiv. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Læserbrev: Holstebro Lokalarkiv – lukningstruet.

En ulykkelig historie – det kan simpelthen ikke passe.

Der er masse af arbejde, og der kan bruges mange hænder på det store arkiv i Holstebro. (500 hyldemeter arkivalier - 40.2 tons, cirka 75.000 fotos, godt og vel 1.000.000 negativer mm.)

Det er udmærket med frivillige til at hjælpe med dette arbejde, men et så stort samlende arkiv for kommunen kræver en fast professionel ledelse, som har den faglige kompetence, som kan instruere, som kan lede, og som holder fast i den røde tråd for arbejdet.


Talrige mennesker, foreninger, institutioner og virksomheder har siden 1952 afleveret deres arkivalier til lokalarkivet med løfte om, at det blev behandlet fagligt forsvarligt.

Bent Bak, Tvis


Talrige mennesker, foreninger, institutioner og virksomheder har siden 1952 afleveret deres arkivalier til lokalarkivet med løfte om, at det blev behandlet fagligt forsvarligt, katalogiseret og uden risiko for tyveri, brand og vandskade.

Holstebro kan ikke bare smide sin historie ud. Nu må museets bestyrelse og kommunens kultur- og  fritidsudvalg træde i karakter og finde en løsning.

Holstebro Kommune har 750 års jubilæum i 2024. Skal dens historie makuleres inden?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Skal minkavl forbydes i Danmark?

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Struer

Harmonikasammenstød spærrede vej

Annonce