Annonce
Holstebro

Skal til møde med landstrænere: 7 lokale roere i spil til OL 2024 og 2028

Holstebro Roklubs firer med Casper Lindballe, Tobias Bork Kristensen, Magnus Valbirk og Kaare Mortensen skal repræsentere Danmark ved U23 EM i Duisburg. Alle fire er også blandt de roere, Danmarks Rocenter har rettet blikket på frem mod OL i 2024 og 2028. Foto: Finn Lyngesen/Holstebro Roklub
Holstebro Roklub stiller onsdag op hos Danmarks Rocenter i København med syv roere, som landstrænerne har indkaldt til udviklingssamtaler frem mod De Olympiske Lege i 2024 og 2028.

Holstebro: Kaproningschef Freddy Quist har snart sagt det så mange gange, at det næsten er blevet en cliche - De Olympiske Lege i 2024 og 2028 er årene, hvor Holstebro Roklub skal høste frugterne af mange års talentarbejde.

Det er her, den store gruppe unge rotalenter, man har brugt mere end et årti på at udvikle, skal toppe. Og går alt vel, bliver det på den allerstørste scener ved legene i Paris og Los Angeles. Et mål, som i næste uge kan komme endnu tættere på, når syv af roklubbens talenter er kaldt til personlige samtaler med landstrænerne i København.

- Det drejer sig om at få sat det hold, man satser på frem mod OL i 2024 og 2028. Hos herrerne skal landstrænerne snakke med 23 roere, heraf fem fra os, ligesom Trine Dahl Pedersen og Ida Birkjær Petersen er med i overvejelserne hos kvinderne. For landstrænerne og Danmarks Rocenter handler det om at finde ud af, hvem der er klar til at ofre det, der skal til, og hvem der ikke er. Ting som at gå i seng hver dag inden klokken 22 og spise rigtigt, hvilket er nødvendigt, hvis man vil nå til OL i rosporten, forklarer Freddy Quist.

Annonce

De fem herreroere er Casper Lindballe, Tobias Bork Kristensen, Magnus Valbirk, Kaare Mortensen og Magnus Rathenborg.

Udtaget til EM

Mens Magnus Rathenborg er på vej tilbage efter en skade, skal de fire andre unge herreroere i konkurrence om to uger - hvis der altså ikke kommer coronavirus i vejen.

Lindballe, Bork, Valbirk og Mortensen kommer til at udgøre den danske firer ved U23 EM i tyske Duisburg, der afvikles fra den 4. til 6. september. Båden kommer i øvrigt til at sætte rekord, i form af tilstedeværelsen af kun 17-årige Tobias Bork Kristensen.

- Han er den yngste dansker, der nogensinde er udtaget til U23 EM, det er helt uhørt, fortæller Freddy Quist.

Trine Dahl Pedersen skal sidde i toeren ved senior-EM i Poznan til oktober og er fortsat i spil til både toeren og fireren frem mod næste års OL-kvalifikation. Foto: Morten Stricker

Også Trine Dahl Pedersen skal ud og kæmpe om europæiske medaljer i robåden. Hun er udtaget til den danske toer sammen med Nina Hollensen til senior-EM i polske Poznan fra den 9.-11. oktober.

Trine Dahl Pedersen er en del af bruttotruppen til både toeren og fireren, som er de to både Danmarks Rocenter satser på hos kvinderne frem mod OL-kvalifikationen til foråret.


Han er den yngste dansker, der nogensinde er udtaget til U23 EM, det er helt uhørt.

Freddy Quist, om udtagelsen af 17-årige Tobias Bork Kristensen til U23 EM.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Holstebro

Stak af med møntsamling

Annonce