Erhverv

Skal Struer have et havnebad? Det koster 59.000 kroner bare i analyser

Der laves for øjeblikket vandanalyser i Struer Havn for at undersøge, om der kan anlægges et havnebad. Arkivfoto: Morten Stricker
Det er ved at blive undersøgt, om vandkvaliteten i havnen i Struer er god nok til, at man kan anlægge et havnebad. Men lovpligtige analyser gør, at udgifterne allerede ligger på 59.000 kroner, uden at det er blevet besluttet, om det kan lade sig gøre.

Struer: Mulighederne for at anlægge et havnebad i Struers nye havn er lige nu ved at blive undersøgt.

Tre forskellige placeringer er blevet undersøgt og testet ved hjælp af badevandsprøver for at få en indikation af vandkvaliteten. På et møde i teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune i sidste uge var der enighed om at arbejde videre med en placering omkring kurbadet.

Men at nå dertil, hvor et havnebad kan anlægges, er ikke så ligetil. Ifølge loven skal der foreligge mindst 16 vandanalyser inden for badesæsonen, som kører fra 1. juni til 31. august, og derudover skal der som minimum udtages fire prøver per år, hvis en eventuel badestation skal kunne godkendes.

I 2018 blev der brugt 13.000 kroner fra teknik-, miljø- og klimaudvalget på badevandsprøver, og udvalget forventer, at prisen i 2019 bliver 46.000 kroner.

Der er meget, der tyder på, at der kan etableres et havnebad i Struer, og det lader til, at det er noget, folk rigtig gerne vil have.

Marianne Bredal (V), udvalgsformand

Omfattende

Ifølge udvalgsformand Marianne Bredal (V) er der ikke meget at gøre ved processen.

- Det hænger sådan sammen, at hvis man vil have et havnebad, der kan godkendes, så skal der tages de kontinuerlige prøver over en to-årig periode for at klarlægge kvaliteten af vandet, siger hun.

De 46.000 kroner til projektet i 2019 skal blandt andet bruges på at udarbejde en badevandsprofil, spildevandsanalyser, sedimentanalyser og badevandsanalyser.

Derudover vil der, hvis en placering kan godkendes til havnebad, være udgifter til at etablere omklædningsmuligheder samt badefaciliteter.

En af de mulige placeringer, der blev undersøgt sidste år, der lå omkring trætrappen på havnen, er allerede blevet udelukket, da udvalget på baggrund af de eksisterende prøver vurderede, at vandkvaliteten aldrig ville blive god nok til at kunne godkendes som havnebad.

Og udvalget er positive over for en placering omkring kurbadet.

- Det vil give synergi med mere aktivitet på den side af havnen, siger Marianne Bredal.

De 46.000 kroner, der i år skal bruges på at finde ud af, om havnen kan få et havnebad, er ikke i budgettet for i år. Derfor skal pengene findes fra et andet sted i budgettet, hvor de ikke er blevet udnyttet.

Er det ikke meget at gå igennem uden at vide præcis, om man får noget ud af det?

- Der er meget, der tyder på, at der kan etableres et havnebad i Struer, og det lader til, at det er noget, folk rigtig gerne vil have. Vi skal have den to-årige periode med undersøgelser, det er et lovkrav, siger Marianne Bredal.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv

Købmanden holdt rejsegilde: Sammen er de stærke i Asp

Erhverv

Lokal bank leverer historisk kvartalsregnskab

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Erhverv

Torvehallen er solgt - nu skal bygningen gøres klar til nyt liv

Erhverv

Forpagteren forlod stedet: Biograf-restaurant midlertidigt lukket

Annonce