Annonce
Holstebro

Skal, skal ikke: Jeg ved ikke, om jeg egner mig til at sidde på bageste række

Jeg er bestemt ikke træt af politik, og det arbejde jeg har været med til at sætte i gang med en ny skolestruktur og renoveringer af skolerne, vil jeg gerne gøre færdigt, siger Torben Gudiksen (R). Arkivfoto: Morten Stricker.
Den Radikale gruppeformand og formand for Børne- og Familieudvalget, Torben Gudiksen, er i gang med sin sidste periode som gruppeformand.
Annonce

Vinderup:  Det har ikke været nogen nem beslutning.

Den har været undervejs i det meste af et års tid. Men nu er den truffet, og den del føles sådan set meget godt, forklarer Torben Gudiksen, der har meddelt sit parti, at han ikke ønsker at være spidskandidat ved det kommende kommunalvalg:

- Som formand for Børne- og Familieudvalget, medlem af Økonomiudvalget og viceborgmester, så har politikken fyldt rigtig meget. Der er blevet brugt rigtig mange timer på det. Men det er ingen hemmelighed, at min kone har været syg, og det har selvfølgelig sat en masse tanker i gang om, hvordan man prioriterer sin tid bedst, fortæller Torben Gudiksen.

Om det også betyder, at han ikke stiller op til næste valg er tilgengæld lidt mere usikkert.


Man har set mange eksempler i politik på, at det kan være vanskeligst at træde et skridt ned eller tilbage.

Torben Gudiksen, radikal gruppeformand i Holstebro Kommune.


- Det har jeg ikke truffet nogen beslutning om endnu. Men jeg synes, det er mest rimeligt, at partiet får tid til at finde en ny spidskandidat. Så kan jeg overveje min egen situation i lidt længere tid, siger Gudiksen.

Hvad er det, du konkret overvejer i den sammenhæng?

- Mine tanker kredser om, hvorvidt jeg vil kunne affinde mig med at sidde på bagerste række. Jeg har været med i politik i mange år, og de sidste otte år har jeg været formand for et stort udvalg, jeg har siddet med i økonomiudvalget og derfor været med til at træffe mange store beslutninger. Man har set mange eksempler i politik på, at det kan være vanskeligst at træde et skridt ned eller tilbage.

Hvornår træffer du den beslutning?

- Det bliver formentlig i løbet af foråret. Jeg er bestemt ikke træt af politik, og det arbejde jeg har været med til at sætte igang med ny skolestruktur og renoveringer af skolerne, vil jeg gerne gøre færdigt. Men det vil det også være med udgangen af denne valgperiode.

Annonce

Et oplagt bud

Torben Gudiksen har været aktiv i kommunalpolitik siden 2005, hvor han blev valgt til sammenlægningsudvalget og har lige siden siddet i byrådet i Holstebro Kommune, som Vinderup Kommune fra 2007 blev sammenlagt med.

Partiet skal nu ud og finde en ny spidskandidat, og pilen peger foreløbig på Rasmus Gamst Beltofte, der også sidder i byrådet.

- Han er et oplagt bud. Og han har min fulde opbakning, siger Torben Gudiksen.

Det har torsdag formiddag ikke været muligt at få en kommentar fra Rasmus Beltofte.

Lokalformand for De Radikale siger i en pressemeddelelse, at bestyrelsen er godt i gang med at finde kandidater til listen, og flere markante profiler har allerede meldt sig klar til at stille op i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Millioner af nedgravede mink: Jura-eksperter sår tvivl om lovlighed af minkgrave

Annonce