Annonce
Holstebro

Skal hjælpe på handelen: Kommune udskyder renovering af Enghaven

Den nye belægning omkring BigBio er nu ved at være færdig. Til gengæld udskyder kommunen næste etape af renovering af p-pladsen for ikke at svække handelen i byen. Pressefoto: Holstebro Kommune
Af hensyn til handelen i gågaden har kommunen valgt at udskyde næste etape af renovering af Enghaven til 2021. Handelsstandsforeningen er glad for at slippe for udsigt til p-kaos de næste måneder.

HOLSTEBRO: Kommunen har valgt at udskyde næste etape af renovering af Enghaven - og det sker af hensyn til handelen i byen.

- Det er vi utrolig glade for, så vi undgår mere parkeringskaos i byen. Vi har haft en drøftelse med kommunen, og det er blev løst på bedste vis, siger Michael Ulsted, der er formand for Holstebro Handelsstandsforening.

I juni påpegede han i avisen, at det ville blive et nyt slag for detailhandelen oven i corona, hvis kommunen gik i gang med at renovere Enghaven - før en nyt p-anvisning var på plads.

Annonce

- For ikke at skabe mere forvirring omkring parkering, har vi behov for en p-henvisning, inden man lukker dele af Enghaven under renoveringen, siger Michael Ulsted.


For ikke at skabe mere forvirring omkring parkering, har vi behov for en p-henvisning, inden man lukker dele af Enghaven under renoveringen

Michael Ulsted, formand for Holstebro Handelsstandsforening


Borgmester H.C. Østerby lovede dengang, at kommunen ikke ville gå i gang med at grave på Enghaven, før det nye p-system var på plads.

- Når vi nu udskyder renoveringen af Enghaven til 2021 er det for at hjælpe handelslivet, som har det svært. Men også fordi, det har vist sig, at vi godt må vente til næste år med at bruge de 10 millioner kroner, siger H.C. Østerby og tilføjer:

- Samtidig var det meget risikabelt, hvis vi satte gang i en renovering, som skulle være færdig blot en uge før black friday.

Kommunen fik lov til at bruge penge på ekstra anlægsarbejde under coronaen.

- Lige nu er der travlhed i byggebranchen, så der kan være mere behov for at sætte gang i noget i det nye år, siger H.C. Østerby, som forventer, at renoveringen af Enghaven går i gang i starten af 2021.

Mere gang i handlen

Ifølge Michael Ulsted er der kommet mere gang i handelen i byen.

- Det går fremad, og det skal nok løse sig. Men jeg tror, situationen er meget individuel fra butik til butik, siger Michael Ulsted.

Samtidig mangler butikker omsætning fra de par måneder, hvor landet lukkede ned.

- Mange klarer sig på den momsindbetaling, der er udsat et år, og de penge skal vi vi gerne have tjent hjem igen. Og det kan blive svært, hvis ting er solgt med store rabatter, siger Ulsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Holstebro

Stak af med møntsamling

Annonce