Annonce
Holstebro

Skal bruge fire-fem år til at bygge motorvejen omkring Herning

Senere i år bliver motorvejen indviet ved Holstebro Nord, men der går mindst fire til fem år, fra politikerne vedtager at bygge de resterende syv kilometer rundt om Herning, inden vejen står klar. Arkivfoto: Morten Stricker.

Fra politikerne vedtager en anlægslov om at bygge de sidste syv kilometer motorvej øst om Herning, går der fire til fem år, før vejen står klar til brug.

Annonce

Holstebro: Der kommer til at gå en del år, før man kan køre på motorvej fra Holstebro til Sicilien.

For selv når politikerne vedtager at bygge de resterende syv kilometer motorvej nordøst om Herning, kommer der til at gå fire til fem år, før motorvejen står klar.

- Der er en del ubekendte i regnestykket, men det kommer til at ligge på fire-fem år, siger John Kjærsgaard, der er projektleder ved Vejdirektoratet og blandt andet havde ansvaret for at bygge motorvejsstrækningen mellem Aulum og Herning.

Selve anlægsfasen kommer ifølge John Kjærsgaard til at tage "tre somre", men inden er der opkøb og ekspropriering af areal til vejen, jordbundsanalyser, arkæologiske undersøgelser, projektering og lignede.

- En del af perioden er forbundet med tidsfrister, høringsperioder og lignende, så det ligger rimelig fast. Selve byggeriet bliver bedst, hvis vi kan bygge henover tre somre. Det kan gøre hurtigere, men det bliver dyrere, og sikkerheden, for at det bliver godt, er mindre, siger han.

Som planen er lige nu, så ligger en del af motorvejen nordøst om Herning der allerede i form af motortrafikvej Rute 18.

- Så det er i princippet det samme byggeri som ved Sinding, hvor der skal bygges en vej ved siden af, som skal udgøre det andet spor af motorvejen, siger John Kjærsgaard.

Tidligere har finansminister Kristian Jensen (V) slået fast, at der tidligst bliver bevilliget penge til det resterende stykke motorvej ved Herning i 2020, når der er en ny anlægspulje. Og det er først, når politikerne har vedtaget en anlægslov, at der går fire til fem år, før motorvejen står klar.

Beregninger foretaget af Vejdirektoratet viser, at de resterende cirka syv og fem kilometer motorvej henholdsvis øst og vest om Herning tilsammen vil koste 700 millioner kroner.

Motorvejsgruppen, der kæmper for at få bygget de resterende syv kilometer motorvej nordøst om Herning, holdt i dag status møde på jernstøberiet Vald. Birn i Holstebro, hvor John Kjærsgaard blandt andet holdt indlæg om status på den resterende del af byggeriet fra Tvis til Holstebro Nord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Calle hopper over træflisen

Struer

Magiske koncerter på plænen

Coronavirus

Live: Vladimir Putins datter er som en af de første blevet vaccineret mod covid-19, siger han

Annonce