x
Annonce
Kultur

Skak, bordtennis og billard var også med i begyndelsen

Gennem årene har mange børn og unge fundet vej til Lemvig for at deltage i JM i indefodbold. Når de ikke selv var på banen blev energien brugt på at heppe på klubkammeraterne. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Lemvig: Efter 53 år er det nu slut med at afvikle jyske mesterskaber i indefodbold for ungdomsskoler, og gennem alle årene har det været Lemvig Ungdomsgård, der har stået for stævnet.

Der var dog langt flere sportsgrene samlet, da Lemvig Ungdomsgård og ungdomsklubben i Harboøre i 1967 gik sammen om at arrangere de første stævner. Lemvig Ungdomsgård har været i arkiverne for at finde gamle scrapbøger frem, og her kan man blandt andet læse, at der i 1968 var omkring 350 deltagere med til stævnet, hvor der også blev dystet i traditionelle ungdomsklub-sportsgrene som skak, bordtennis og billard.- Det er det hidtil største arrangement, der er holdt indenfor ungdomsklubberne, skrev avisen for 51 år siden, og fortæller videre, at billarden blev spillet i Harboøre, indefodbolden i den hedengangne Limfjordshallen, mens skak og bordtennis blev spillet på Lemvig Ungdomsgård.

Fem år senere, i 1973, var stævnet vokset, så der var 69 fodboldhold, 11 billardhold, 67 bordtennisspillere og 16 skakspillere med. Fodbolden havde nu også indtaget Thyborøn Hallen, mens spillerne fra Thyborøn og Harboøre dominerede billardrækkerne med henholdsvis fem og to titler. I øvrigt var den nuværende formand for Lemvig Skakklub, Bent Olesen, med til at arrangere skakturneringerne i de første år af mesterskabernes levetid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce