Annonce
Holstebro

Skadestue lukket: Kraftig stank bredte sig på sygehuset efter sprøjtning

Sygehuset lukkede fra klokken 13 for akutmodtagelsen og for skadestuen, efter at en heftig stank havde bredt sig i dele af sygehuset. Efter grundig udluftning er afdelingerne åbne igen fra klokken 16. Arkivfoto: Morten Stricker
Både akutmodtagelse og skadestue har tirsdag være lukket på Holstebro Sygehus, efter seks medarbejdere fik hovedpine og blev svimle. Årsagen viste sig at være sprøjtning mod larver, hvor det lugtede kraftigt af petroleum.

HOLSTEBRO: Tirsdag eftermiddag klokken 13 lukkede skadestuen og akutmodtagelsen i Holstebro som følge af risiko for luftvejsgener for både patienter og personale i hele bygningen.

Det skete efter, at fik medarbejdere fik hovedpine og oplevede svimmelhed.

Årsagen var, at der om formiddagen klokken ti var sprøjtet med insektgift, trinol permaforte B, til bekæmpelse af insektlarver på taget til sterilcentralen.

- Der bredte sig en voldsom lugt i nogle afdelinger, og det skal man ikke arbejde i, siger Ida Götke, der er sygeplejefaglig direktør i Hospitalsenheden Vest.

- Fra starten vidste vi heller ikke, om det var farligt, men det er det ikke, understreger hun.

Via ventilationsanlægget trængte lugten ind i især afdelingen med øreoperationer og sterilcentralen, hvor instrumenter bliver rengjort.

- De to afdelinger bliver gjort rent inden i morgen tidlig (i dag onsdag, red.), og vi kalder personalet tidligere ind i morgen tidligt, så de kan gøre instrumenter klar til onsdag morgen, så planlagte operationer kan gennemføres, siger Ida Götke.

- Akutmodtagelsen og skadestuen åbner igen klokken 16, efter der er luftet grundigt ud, siger driftschef Jens Peter Østergaard fra sygehuset.

Ingen planlagte operationer blev aflyst, og akutte patienter blev kortvarigt guidet til modtagelse andetsteds på hospitalet.

Firmaet Mortalin, der har anvendt sprøjtegiften, oplyser, at præparatet er ufarligt for mennesker. Giftstoffet er lugtfrit men petroleum er bærestof i aerosol, og det er den, der lugter. Præparatet anvendes såvel udenfor som indenfor.

- Der var ingen patienter, som blev dårlige, siger Ida Götke.

Akutmodtagelsen er åben til klokken 22 for forskellige grupper af medicinske patienter. Også lægevagtens område har været berørt, men lægevagten åbner til normal tid, og også skadestuen vil fungere igen fra klokken 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce