Annonce
112

Skaber utryghed: Knallert-problemet fortsætter i Struer

Arkivfoto: Morten Stricker
Onsdag var politiet igen nødt til at komme til Struer, hvor unge mennesker skabte utryghed og generede kunder og personale ved Rema 1000 med deres knallerter

Struer: Problemet med unge mennesker, der skaber utryghed og larm på deres knallerter, fortsætter i Struer Kommune. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Onsdag aften kort før klokken 20 blev politiet tilkaldt til Rema 1000 på Vestergade i Struer, hvor en større gruppe unge havde taget ophold med deres knallerter og udviste generende opførsel over for både ansatte i Rema 1000 samt kunder, der ville ind i dagligvareforretningen.

- Vi havde fat i en hel masse deroppe, men når vi kommer kørende i en politibil, er det klart, at de stikker af i alle retninger, og når vi så får fat på dem, er de på gåben, siger Knud Lauridsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det er som kattens leg med musen, siger han.

Patruljen fik dog en "alvorlig snak" med nogle unge mennesker foran butikken. Men det var tilsyneladende ikke nok. For senere, klokken 02.25, blev tre knægte på henholdsvis 11, 12 og 14 år standset omkring Fjordvejen og Godthåbsvej i Struer.

De tre unge drenge var i besiddelse af en stjålet knallert, så de blev kørt hjem til deres bopæle, hvorefter sagen overgår til forebyggelsesafdelingen samt kommunen.

- Men vi havde godt nok ikke forventet at møde så unge mennesker på det tidspunkt, siger Knud Lauridsen.

Annonce

Fokus på problemet

Problemet med generende og larmende knallertkørsel fra unge mennesker er ikke noget nyt i Struer Kommune, og politiet ved godt, at en alvorssnak med nogle af dem, der gør det, ikke er nok.

- Vi kigger på, hvordan vi skal gribe problemstillingen an, blandt andet sammen med færdselspolitiet, siger Knud Lauridsen.

- Det burde ikke være politiets opgave at opdrage på de unge mennesker, men de skaber en utryg stemning, så vi forsøger at snakke ind til deres bedre jeg, og vi har fokus på problemet. Vi giver ikke op, siger Knud Laurisen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ros fra politiet: Folk holder afstand

Søndag ifølge

Flere hobbybagere og færre fritidsbetjente, tak

Vi bager mere under coronakrisen. Det læste jeg forleden i en artikel, som tog afsæt i danskernes ændrede indkøbsmønstre i denne tid. Og kigger jeg på min egen husstand, kan jeg bekræfte tendensen. Men det kan altså være et tilfælde. Vores ovn afgik ved døden kort før nedlukningen af landet, og erstatningen er sådan en sag med dampdysser og specialfunktion til hævning af dej. Og det er en fornøjelse. Jeg har sågar indkøbt hulplade og bageenzymer, så jeg nu - næsten - kan konkurrere med bagerens rundstykker. Min opskrift får du i bunden af denne klumme. Engang forestillede jeg mig faktisk, at jeg skulle være bager. Jeg kunne som barn godt lide den følelse af stolthed, det gav mig, når jeg ved at blande mel, vand og gær kunne fremstille noget, der mindede om brød. Og fulgte jeg en opskrift nøje, blev det nogle gange ligefrem godt. Det var en stor tilfredsstillelse. Skulle jeg pege på en enkelt positiv ting, jeg har fået ud af de seneste ugers ekstra hjemmetid, er det bageriet. Det bidrager til hyggen og en smule til stoltheden - og det minder mig ind imellem også om, hvorfor det var helt rigtigt, at jeg ikke blev bager. Vi er nok mange, som ikke blev det, vi forestillede os engang. I dagens avis kan du læse om en, der er blevet lige det, han drømte om. I et afskedsinterview svarer den afgåede direktør for Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard, på en række mere eller mindre skæve spørgsmål, som er med til at beskrive ham som menneske. Formen er måske lidt spøjs, men den virker ret godt. Vi får et godt billede af, hvad der har formet manden. Og hvis du keder dig i dit corona-hi, kan jeg klart anbefale dig at løbe spørgsmålene igennem og prøve at svare på det samme. Noget vil måske overraske dig, hvis du tør at være helt ærlig. Det var, da jeg læste den artikel, at jeg kom i tanke om, at jeg engang faktisk drømte om at blive bager. Modsat Jens Kaasgaard er jeg ikke nået langt med den drøm. Der er nok flere, der ligesom politidirektøren drømte om at få en fremtid i uniform. Og måske har kedsomheden i en coronabegrænset hverdag genskabt ambitioner hos en og anden, ligesom jeg har genfundet passion for bageriet. I hvert fald kan jeg konstatere, at der er dukket ret mange fritidspolitibetjente op på det seneste. Jeg forsøger virkelig på at se alle de positive ting, denne krise også gør ved vores samfund. Hvordan vi hjælper hinanden og støtter op om positive tiltag. Hvordan vi bidrager til at stoppe smitten ved at give køb på vores frihed. Hvordan vi generelt tilsidesætter os selv for at hjælpe helheden. Det, vi med et flot ord kalder samfundssind. Eksemplerne er mange, men nogle gange bliver samfundssindet overskygget. Eller måske er det et misforstået samfundssind, der tager over. Jeg har den seneste uge set talrige eksempler på det civile politikorps, som med egen mavefornemmelse og verdensbillede som rettesnor drager i krig mod dem, der fejler. De skyldige og alle dem, der ikke gør det godt nok. Myndighedernes officielle corona-stikkerlinje blev - heldigvis - nedlagt før den rigtig kom i drift. Men lysten til at påpege andres mangler trives alligevel. Det rigtige politi modtager en strøm af henvendelser fra folk, der er bekymrede over andres opførsel. Vi ser fingre, der peger insisterende på dem, der bærer skylden. For nogen må jo have den. Bevæger man sig ud på sociale medier - jeg anbefaler at lade være - kan man se, hvordan hobbybetjentene trives. Der bliver både anklaget, ført rettergang og dømt i den offentlige gabestok. Og det er på ingen måde kønt. For at citerer majestæten: Det synes jeg ikke, man kan være bekendt. Så hellere friske rundstykker. Du skal bruge 25 gram gær, 3 dl lunken vand, 500 gram hvedemel, 12 gram hvedesur (det er surdejspulver, red.), 10 gram bageenzymer og 12 gram salt. Hemmeligheden er i enzymerne og surdejen. Og i at ælte det hele godt på røremaskinen i 10 minutter. Form derefter 12 rundstykker. Pensl med vand, dyp i blå birkes. Lad dem hæve et lunt og fugtigt sted i 40 minutter. Bag ved 210 grader varmluft og gerne damp til de er pæne og sprøde - I min ovn tager det 13 minutter. Velbekomme.

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Navne

Bo er en af de 100, der må arbejde i FN i Wien: Man tænker virkelig på 'Palle alene i verden'

Annonce