Annonce
Struer

Skønt at gøre en forskel

Betina Lisbjerg kom relativt sent i gang med uddannelsen som social- og sundhedshjælper. Nu vil hun gerne opfordre andre til at gå samme vej. Uddannelsespladserne er der. Struer Kommune fik i 2020 kun 11 af de 14 elevpladser, som var reserveret til nye social- og sundhedshjælpere, besat. Foto: Morten Stricker
Betina Lisbjerg skulle have et skub af sin datter for at komme i gang med sin uddannelse til social- og sundhedshjælper. Nu er det Betina, der meget gerne vil opfordre andre til at gå i gang.

Struer: Der skulle et lille tilløb til, da 57-årige Betina Lisbjerg i 2019 valgte at springe ind på en uddannelse som sosu-hjælper i Struer Kommune.

- Det var min datter, der foreslog det, og i starten vidste jeg ikke rigtig, om det nu også var noget for mig, fortæller hun:

- Jeg har altid haft arbejde og mange forskellige steder. Jeg har haft arbejde på slagterierne, på flere forskellige fabrikker og været serviceassistent på Holstebro Sygehus.

Men i 2019 blev Betina Lisbjerg for første gang i sit liv fyret fra et job hos en mindre vinduesproducent, som hun ikke ønsker sætte navn på.

- Jeg var nummer ni, der blev fyret i løbet af fem måneder. Virksomheden var i krise, konstaterer hun.

Men ikke desto mindre var det en fyring.

Annonce

Ind i møllen

Betina Lisbjerg kom ind i møllen og søgte job på job med sin optimisme i behold.

Men langsomt begyndte det at gå hende på.


Jeg kunne mærke, hvordan jeg gjorde en forskel. Det var en utrolig god oplevelse.

Betina Lisbjerg, social- og sundhedshjælperelev, Bøgelund, Struer


- Den med det grå guld, kan vi vist godt glemme alt om, når vi først står der og bliver arbejdsløse og søger job i min alder, konstaterer hun.

Så hun fulgte sin datters råd.

Betina Lisbjerg kontaktede jobcentret og kom i prøve i den kommunale hjemmepleje.

- Jeg fik en prøvetid på en måned, hvor jeg skulle finde ud af, om det var noget for mig, fortæller hun.

Mere behøvede hun ikke.

- Jeg kunne mærke, hvordan jeg gjorde en forskel. Det var en utrolig god oplevelse, fortæller hun.

Annonce

Mangler elever

Så 12. august 2019 blev hun optaget på grundforløbet, og efter sit sidste praktikophold på plejecentret Bøgelund i Voldgade er hun nu færdiguddannet som social- og sundhedshjælper 30. marts.

Den uddannelsesansvarlige i den kommunale plejesektor i Struer Kommune, Bodil Mogensen, håber, at Betinas eksempel kan få andre i en lignende situation til at overveje, om det ikke skulle være en mulighed.

- Vi mangler elever, konstaterer hun.

I 2020 havde Struer Kommune 14 elevpladser til social- og sundhedshjælpere og 25 elevpladser til social- og sundhedsassistenter.

Men der blev kun ansat 11 elever, som kunne tænke sig en uddannelse som social- og sundhedshjælpere, og 20, der gerne ville være social- og sundhedsassistenter.

- I år ser situationen ud til at blive nogenlunde den samme. Jeg har en forhåbning om, at vi får fyldt op på de første hold, vi tager ind, men vi mangler ansøgere til de næste, fortæller Bodil Mogensen, som kan konstatere, at der er rimelig sikkerhed for at kunne få job, hvis man gennemfører uddannelsen.

Betina Lisbjerg, som er færdig med sin uddannelse som social- og sundhedshjælper om en måneds tid, har allerede nu fået fast arbejde på plejecenter Bangs Have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce