Annonce
Danmark

Skøjteshow: Elsa, Simba og De Syv Små Dværge på glat is

"Disney On Ice" er tilbage i Danmark med et nyt show, som kommer til Odense, Aarhus og København. Showet byder på gensyn med mange af de kendte Disney-figurer, som her Aladdin. PR-foto

Familieforestillingen "Disney On Ice" vender tilbage til Danmark med helt nyt show, "The Wonderful World of Disney On Ice".

AARHUS/ODENSE: Nogle af verdens bedste skøjteløbere kommer nu til Danmark med Disney On Ice. Med i det nye show "The Wonderful World of Disney On Ice" medvirker 43 skøjteløbere fra 11 forskellige lande, og i løbet af forestillingen er der 300 forskellige kostumer i brug.

Familieforestillingen "The Wonderful World of Disney On Ice" er på visit i 27 byer i otte forskellige lande. Fra 13. til 23. februar kommer forestillingen forbi Aarhus, Odense og København.

I showet tager Mickey Mouse, Minnie Mouse, Anders And og Fedtmule en tur ned ad memory lane sammen med mange af de kendte Disney-figurer.

Publikum kan blandt andet møde Elsa, når hun forvandler is til et vinterlandskab under hendes følelsesmæssige og kraftfulde præstation af "Lad det ske". De Syv Små Dværge og Simba kommer også forbi, mens Genie opfylder Aladdins ønsker med en spektakulær parade for Prins Ali. Sang og tale foregår på dansk. 13. og 14. februar kan showet opleves i Ceres Arena i Aarhus, 16. og 17. februar i Sparekassen Fyn Arena i Odense og 21., 22. og 23. februar i Forum i København.

Annonce
"Disney On Ice" kan opleves 13. og 14. februar i Ceres Arena i Aarhus, 16. og 17. februar i Sparekassen Fyn Arena i Odense og 21., 22. og 23. februar i Forum i København. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce