Lemvig

Sjakalen var en traktor

Rådyret blev fundet på Ellemosevej ved Klinkby, hvor der ikke var spor efter en traktor. Men det var en traktor, der stod bag "halveringen". Privatfoto: Søren Holm Jørgensen
Det var hverken en guldsjakal eller en ulv, der var på spil, da man fandt et halvt rådyr

Hygum: Mysteriet om den halve rådyr på Ellemosevej i Hygum ser ud til at være løst. Det siger Jytte Paarup, der koordinerer arbejdet med at bekæmpe mårhunde i Lemvig Kommune. Hun kan nemlig oplyse, at det hverken er en ulv eller en guldsjakal, der har været på arbejde.

- Det er et dyr, der er kørt ned af en traktor, fortæller hun.

Og hun ved det, for hun har haft kontakt med den pågældende landmand, der ramte dyret. Påkørselen var så voldsomt, at rådyret blev revet over.

Landmanden ville hente dyret lidt senere, men inden da blev det fundet af en mårhund, der slæbte af sted med forenden. Det er også kendt.

- Jeg kom ind i sagen, fordi en beboer på stedet samme morgen så en mårhund, der slæbte af sted med forenden af et rådyr, siger Jytte Paarup.

Derfor var det sandsynligvis mårhunden, som Søren Holm så løbe over vejen, da han tidligt om morgenen kørte hjem efter natarbejde. Han nåede ikke at se dyret ordentligt, men han fandt det halve rådyr.

Da der samme dag begyndte at versere rygter om enten en guldsjakal eller en ulv på Harboøre Tange, opstod mistanken om, at det måske var den, der havde spist bagpartiet af rådyret.

Men sådan forholder det sig altså ikke, fortæller Jytte Paarup, der supplerende oplyser, at der nu er vildtkamera ved rådyret netop for at se, om mårhunden skulle vende tilbage, og hun eventuelt skulle iværksætte et bekæmpelsesarbejde.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

Holstebro For abonnenter

Kæmpevarehus har nye store byggeplaner i Holstebro

112

Vej kortvarigt lukket efter færdselsuheld

Annonce