Læserbrev

Sjælsmark. Glædeligt at børnene skal væk derfra

Niels Ovesen glæder sig over, at den nye regering vil ændre en række forhold. Privatfoto

Debat: I et læserbrev onsdag beklager Ib Randrup sig over, at jeg har givet ham en diagnose som en plaget mand. Jeg giver mig nu ikke af med at give diagnoser, så derfor: Ib Randrup er ikke en plaget mand, men en mand, som ønsker at løfte barren i debatter. Inden han kommer dertil, når han dog lige at kalde mit læserbrev for ’en snusker.’ Jeg ved ikke helt, hvad det hjemmegjorte ord dækker, men jeg tror nu ikke, det er noget positivt. Nå pyt!

Som sagt, egentlig vil han ikke diskutere med mig på mit niveau. Det kan jeg godt leve med, men tag ikke fejl: jeg værdsætter i høj grad danske værdier, ikke mindst tolerance og krav.

Sløret er nu blevet løftet for nogle af de initiativer, regeringsskiftet har ført med sig.

Jeg synes, det er glædeligt, at børnene nu kommer ud af Sjælsmark. De traumer, de oplever der, er velkendte. Det er så inhumant, at forældrenes problemer skal gå ud over børnene.

At man opgiver at ofre 750 millioner på at lave en flygtningelejr på Lindholm er også positivt. Champagnepropperne sprang i Kalvehave ved nyheden.

At vi igen vil modtage kvoteflygtninge kan ikke vælte noget læs i DK, men give nogle meget svage mennesker et håb i livet og yderligere signalere, at vi bekender os til fællesskabet i Europa.

Ib Randrup har et par gange haft travlt med at hæfte politiske anskuelser på mig. Det skal han da være velkommen til, men som gammel lærer burde han jo vide, at gentagelser er decideret søvndyssende.

I vores unge dag spillede vi fodbold på samme oldboyshold – det var dengang, man endnu sagde tab og vind med samme sind. Nu er Ib så kommet på det tabende hold ved valget.

Jeg ved ikke lige, i hvilken partiskål han vil lægge sit lod, men han kunne jo da starte til højre og så om muligt arbejde mod venstre. Der er god tid til at finde ud af det, da tidshorisonten til næste valg er ca. fire år.

God sommer.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

Holstebro

Nye indbrudstal: Færre indbrud i Holstebro

TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

Danmark

Ægtepar fanget i bille-befængt lejlighed: - Det kribler og kravler alle vegne

Leder For abonnenter

Et spørgsmål om tillid

At landets regioner har og fortsat leverer sundhedsydelser af vidt forskellige karakter er vel efterhånden ikke en overraskelse. I både Region Midtjylland, Region Sjælland og Region Syddanmark har man i en årrække valgt at tolke de nationale retningslinjer for brystkræft på helt deres egen måder, så ingen af dem levede op til retningslinjerne med det resultat, at flere tusinde kvinder potentielt ikke har fået den behandling, som de egentlig havde krav på. Det er der heldigvis blevet rettet op på - men i en region holder man stivnakket fast i, at gruppen af at kvinder med "specifikke smerter i brystet", ikke skal tilbydes den kliniske mammografi, som de er blevet snydt for, og som Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler at de genindkaldes til. Region Midtjylland, der alene ved bedre, peger på, at retningslinjerne for den specifikke patientgruppe efterfølgende er blevet lavet om, og at en almindelig mammografi derfor er fuldt tilstrækkelig set med dagens briller. Det er en underlig bagvendt argumentation, som ingen patienter og borgere kan være tjent med. Det burde være hævet over enhver tvivl, at man som patient naturligvis får den behandling, som man har krav på. De nationale retningslinjer i forhold til brystkræftundersøgelserne er nu engang lavet for at sikre patienterne så godt som muligt mod, at kræftknuder ikke overses. Ja, retningslinjerne ændrer sig. Det har de også gjort i det omtalte tilfælde. Men det er de gældende regler på det tidspunkt, hvor patienterne behandles, der skal overholdes - og ikke eventuelle fremtidige regler, som ingen kender. Heller ikke Region Midtjylland. Det handler i bund og grund om den tillid, man som borger gerne skal have til, at sundhedsvæsnet som en selvfølge altid og som minimum overholder gældende retningslinjer og anbefalinger. Den enkelte patient har ingen chance for at gennemskue om det sker i praksis. Det er alene et tillidsspørgsmål, og den tillid gambler man med i regionen, ved at fortsætte med at køre sit eget løb.

Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Holstebro For abonnenter

Forurenet jord fra hele landet havner i Holstebro

Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Annonce