x
Annonce
Vinderup

Sjældent syn: Derfor var byen pludselig fyldt af firmabiler på stribe

22 virksomhedsejere dukkede onsdag op på pladsen ud for DLG i Sevel. De havde alle sagt ja til at hjælpe til med en kort reklamefilm om Sevel by. Foto: Jan Briks
22 lokale virksomheder havde onsdag taget tid ud af deres kalender for at hjælpe med produktionen af en film om Sevel by.

Sevel: Der er 47 firmaer i Sevel sogn. Og når så det lykkes at få 22 af dem - næsten halvdelen - til med halvanden dags varsel at dukke op en kold onsdag eftermiddag i marts - så kan man som arrangør ikke været andet end tilfreds.

Især når opgaven lyder - bogstaveligt talt - at køre en tur ned i byen og tilbage igen.

- Jeg synes, det er flot, at så mange vil bakke op - og det viser, at vi er en by, hvor vi "gør'et bare", siger Søren Futtrup, der ejer Multiservice Sevel. Han sidder i arbejdsgruppen Sevel Landsbyråd og var en af de 22 virksomhedsejere, der kørte med i kortegen, og som kort tid efter fik de første henvendelser fra en nysgerrig borger, der ville vide, hvad denne mærkværdige kortege - akkompagneret af en drone - skulle til for.

Men der var en større ide med optoget:

- Det hele bliver optaget af et reklamefirma. Og det skal munde ud i en film, som viser lidt om, hvad vi kan herude i Sevel, siger Søren Futtrup, der håber at filmen - når den er færdig - kan være med til at lokke tilflyttere og virksomheder til byen.

Det var fotograf Christian Toft Bro, der var hyret ind til opgaven. Og han har været - og skal de kommende uger - på besøg rundt i byen. Når byens ældre dyrker gymnastik. Når skolebørnene synger morgensang. Når hele byen er samlet til fællesspisning, og ikke mindst; når 22 erhvervsfolk viser flag.

Annonce

- Budskabet her er sammenhold, sammenhold, sammenhold

Hans Kurt Nielsen, indehaver af Sevel Kro

Sammenhold

Filmen om Sevel er den sidste, afsluttende brik i det forsøgsprojekt, som byen i 2017 fik 400.000 støttekroner til fra Landdistriktspuljen - i samarbejde med Holstebro kommune.

Projektet, der færdiggøres den 1. april i år, har til formål at realisere en vision om Sevel som børnefamiliernes moderne landsby - herunder at få produceret en film om byen.

- Budskabet her er sammenhold, sammenhold, sammenhold, sagde Hans Kurt Nielsen, indehaver af Sevel Kro, der var en af de fremmødte virksomhedsejere.

Afdelingsleder på Hjerl Hede, Uffe Sckerl var enig:

- Sevel er jo vores nærmeste by, så selvfølgelig støtter vi op også om sådan noget her. Det handler jo om at vise, at de små samfund også kan og har masser at byde på. At det hele ikke kun foregår i Holstebro og Struer, sagde han, før kortegen satte i gear.

Det var en lang stribe af firmabiler, der onsdag eftermiddag kørte ned gennem Sevel by. Foto: Jan Briks
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce