Annonce
Rejser

Sissel-Jo Gazans guide til Berlin

Guidebøger er heldigvis ikke ens. Nogle har brug for den lille rappe, der kan opbevares i en inderlomme, andre vil have én, der giver masser af baggrundsinformation i leksikal form, og så er der den mere personlige.

Sissel-Jo Gazans "Vi elsker stadig Berlin" er i sidste kategori og med en vægt på trekvart kilo ikke én, man tager med rundt i byen, men for enhver Berlin-rejsende er den tæt på et must. Ikke blot er den spækket med tip til steder at besøge, den giver også en større forståelse for livet i Berlin og berlinerne. Og så er den flot illustreret og underholdende skrevet, hvilket ikke bør overraske, når man tænker på, at Gazan har skrevet flere romaner med international succes.

Et eksempel på stilen, så man ved, hvad man kan forvente:

"Og nu, vi taler om bar. Nu er tiden kommet til, at du tager en blyant frem og tager meget nøjagtige noter, for nu kommer århundredets cocktailbar-Geheimtip. Baren hedder Buch & Breck, og du ville aldrig have fundet den uden mig. Jeg fandt den nærmest ikke selv.

Buch & Breck er blevet kåret som Berlins cooleste bar og verdens nummer 16 mest coole bar af akademiet "The World's 50 Best Bar", og jeg må lægge mig fladt ned: Den er virkelig cool, ikke mindst fordi jeg elsker hemmeligheder og idéen om hemmelige indgange a la Narnia igennem klædeskabet, og Buck & Breck er virkelig hemmelig.

Here goes forhistorien: I årevis gik jeg forbi et mærkeligt udseende butiksvindue på Brunnenstrasse 177 ..."

Her følger så historien om, hvordan Sissel-Jo Gazan ved en blanding af held og kølighed fik adgang til det forjættede land. Nu er adressen afsløret, og så er det op til den enkelte læser at finde ud af, om man også kan få foden indenfor. Dog ikke, hvis man køber bogen, for hun afslører, hvordan hun kom ind.

Den aktuelle Berlin-guide er en opdatering af "Vi elsker Berlin", som udkom i 2015 på forlaget Lindhardt & Ringhof. Nyt er blandt andet, at Sissel-Jo Gazans ældste datter, Lola på 17 år, bidrager med sine yndlingssteder og tips til yngre læsere.

Sissel-Jo Gazan: Vi elsker stadig Berlin, Politikens Forlag, 416 sider, 250 kroner (vejledende udsalgspris). /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce