Erhverv

Sir Lyngbjerg indleder jagten på et multihus - drømmen koster 14 millioner

Det var store udgifter til vedligeholdelse, der var med til at sætte skub i planerne om et nyt multihus i forbindelse med Sir-Lyngbjerg-centret. Brian Bjørn Hansen (tv.) og Bo Jensen er to af hovedkræfterne bag. Foto: Johan Gadegaard
Et nyt moderne multihus skal være med til at styrke fællesskabet i Sir/Lyngbjerg. Indsamling blandt borgerne, penge fra fonde og kommunen skal sikre, at drømmene bliver realiseret.

Sir/Lyngbjerg: I Sir/Lyngbjerg-området er der mange, der glæder sig over, at den nye omfartsvej og motorvej har gjort det meget lettere at komme frem og tilbage. Ikke mindst pendlerne er glade.

Men der skal også være gode grunde til at blive boende i området omkring Krunderupparken og Naur/Sir Skole.

- Vores ambition er at bygge et multihus, der skal ligge mellem de eksisterende bygninger i Sir Lyngbjergcentret. Vi er godt klar over, at det er ambitiøse planer, men vi mener, at der er realistisk. Det er i hvert fald det, vi arbejder på, siger Brian Bjørn Hansen, der er med i haludvalget og en af hovedmændene bag de nye planer.

Der kom skub i planerne om at renovere og bygge nyt, da udgifterne til vedligeholdelse af de nuværende lokaler bare stiger og stiger. De første bygninger blev bygget i 1970'erne, mens hallen blev bygget til i 2005.

- Vi kan også se muligheder i at samarbejde med skolen, der får flere elever de kommende år, da eleverne fra Alstrup-området skal gå på skolen i Naur-Sir, siger Bo Jensen, der også er med i haludvalget, der arbejder med planerne.

Den nye multihal vil være et oplagt sted for skolen at bruge til de indendørs idrætstimer, da gymnastiksalen er af noget ældre dato.

- Det er klart, at vi skal have kommunen med på planerne. Vi har allerede haft de indledende møder, og de har vist sig positive, siger Brian Bjørn Hansen, der ikke lægger skjul på, man har ladet sig inspirere af andre mindre bysamfund i Holstebro Kommune, hvor lokalsamfundet er blevet styrket med nye faciliteter og multihus.

- Vi skal også selv komme med penge til projektet. Vi håber, at det er muligt at samle en million kroner ved indsamling i området, der tæller godt 400 husstande. Vi er også i gang med at skrive ansøgninger til forskellige fonde, siger Brian Bjørn Hansen.

Da hallen blev bygget i 2005, blev der samlet 400.000 kroner af borgerne i området.

Kampen for pengene

Det er Atra-arkitekterne, der er kommet med et oplæg om, hvordan det nye multihus kan tænkes sammen med de eksisterende bygninger. Blandt andet skal køkkenforholdene opgraderes markant, så det er muligt at lave andet end sandwich og ostemadder. Planen er, at borgerne skal kunne holde større selskaber i centret. Der er også planlagt lokaler til fitnessrum og E-sport på første sal.

Hvis det hele skal realiseres, løber prisen op i 14 millioner kroner. Folkene bag initiativet ved godt, at det kan blive svært at få penge til alle planerne. Men mindre kan også gøre det.

- Det er selvfølgelig mange penge, men vi håber, at vi kan få så meget igennem som muligt. Vi er indstillet på at finde alternative løsninger. Vores ambitioner at etablere et hus, der på alle måder kan samle lokalsamfundet. Vi vil også gerne kunne servicere de mange folk, der bruger skoven, siger Brian Bjørn Hansen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ældre frivillige giver gratis, gode råd: - Det er ikke hensynsfuldt, når man lægger granitsten mellem fliser i fortov

Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Danmark

DMI varsler lokale skybrud og torden: Se om det rammer dit område

Holstebro

Efter uheld på Holstebromotorvejen: Begge spor igen farbare

Holstebro

Efter udvalgsmøde: Seks husejere i Halgård skal lave ændringer

Portræt For abonnenter

Datter og barnebarn lokker mormor nordpå

Holstebro

Køkkenproducent skruer op for blusset i Sverige

Holstebro

Patienters tilfredshed med helikopterhjælp er helt i top

Annonce