Annonce
Kultur

Sinne Eeg på Tuskær og så venter USA

Sinne Eeg har rigtig travlt i øjeblikket. Først med en lang række Vinterjazz-koncerter i februar og dernæst venter to måneder rundt i USA. Foto: Stephen Freiheit
Lemvigpigen og sangerinden Sinne Eeg kan opleves på Tuskær i Fjaltring søndag den 16. februar sammen med guitaristen Peter Sprague. I slutningen af måneden tager Sinne Eeg på en to måneder lang turné i USA.

Fjaltring: Man bliver helt forpustet, hvis man tjekker turnéplanen på Sinne Eegs hjemmeside.

Lemvigpigen og sangerinden har nemlig særdeles travlt i øjeblikket. Hun drøner landet rundt i forbindelse med Vinterjazz-festivalen her i februar - med enkelte afstikkere til Sverige - og i slutningen af måneden tager hun på en to måneder lang turné i USA.

- Det er ret vildt i øjeblikket. Jeg rejser utrolig meget. Der er blevet flere og flere koncerter de seneste år, men jeg synes heldigvis, at det stadig er sjovt, siger Sinne Eeg, der er opvokset i Lemvig, er student fra Lemvig Gymnasium og har taget sin uddannelse på konservatoriet i Esbjerg.

Annonce

Vinterjazz på Lemvigegnen

Den landsdækkende Vinterjazz-festival finder i år sted for 20. gang med stribevis af koncerter i hele februar.

Der er syv Vinterjazz-arrangementer på Lemvigegnen med Lemvig Musikforening som koordinator. Programmet er følgende:

Lørdag den 15. februar kl. 10 i Bio-Huset: Brunch og jazzfilmen "Amazing Grace". Arrangør: Bio-Huset.

Lørdag den 15. februar kl. 14 på Lemvig Bibliotek: Vinylcafé ved Jørgen Bang. Arrangør: Lemvig Bibliotek.

Søndag den 16. februar kl. 15 på Tuskær i Fjaltring: Koncert med Sinne Eeg og Peter Spraque. Arrangør: Tuskær.

Torsdag den 20. februar kl. 19.30 i Lemvig Kirke: Koncert med Den Danske Salmeduo. Arrangør: Lemvig Kirke.

Lørdag den 22. februar kl. 14 på Lemvig Musikskole: Koncert for børn med Jacob Venndt og Pojken Flensborg. Arrangører: Lemvig Musikskole og Lemvig Musikforening.

Lørdag den 22. februar kl. 19.30 på Lemvig Gymnasium: Koncert med Martin Schack feat. Signe Juhl. Arrangør: Lemvig Musikforening.

Søndag den 23. februar kl. 14 på Seniorhøjskolen i Nørre Nissum: Koncert med Electric Sheep. Arrangør: Seniorhøjskolen.

Bedre koncerter

I forbindelse med Vinterjazz-festivalen kan man opleve Sinne Eeg på sin hjemegn. Det sker søndag den 16. februar kl. 15 på Tuskær Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter. Her spiller hun sammen med den amerikanske guitarist Peter Sprague - noget, hun efterhånden har gjort i nogle år.

- Jeg er vant til at spille i mange forskellige konstellationer, hvilket også er meget fint - det er altid interessant at møde nye, spændende mennesker. Men det er også fint at spille med den samme i en længere periode. Det betyder, at koncerterne bliver bedre og bedre, siger Sinne Eeg.

Hun glæder sig til et visit på hjemegnen.

- Det er altid hyggeligt at komme til Lemvig og give koncert. Så kan jeg også overnatte hjemme hos mine forældre på Vester Lemtorp, siger Sinne Eeg, der tidligere har optrådt på Tuskær i Fjaltring.

Broder booker

På turneen i USA spiller også lidt sammen med Peter Sprague. Det sker, når spillestederne befinder sig i det sydlige Californien. Men ellers er de nye bandmedlemmer nærmest fra stat til stat i det store land.

- De lange afstande og de nye bandmedlemmer kan være en udfordring, men det er også en spændende udfordring, som jeg glæder mig til. I USA tænker man jo ikke på afstande på samme måde, som vi gør i vores lille land. I USA betyder det ikke noget med en køretur på f.eks. ni timer mellem to koncertbyer, siger Sinne Eeg.

Hun får også tid til at undervise lidt i USA. Så holder hun f.eks. en masterclass for musikstuderende på et universitet.

- Her møder jeg de unge sang-talenter, og det glæder jeg mig bestemt også til, siger Sinne Eeg.

Hun har gennem årene vundet adskillige priser - f.eks. Ben Webster Prisen, DR Jazz Prisen og hele fire gange Danish Music Award.

I øvrigt er det hendes bror, Lars Eeg, der står for bookingen af hendes koncerter i Danmark. Lars Eeg, der både er musiker og musiklærer, har sit eget bookingbureau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce