Annonce
Kultur

Singlenight med dansk musik gennem tiderne

Pladesamler Michael Christensen er toastmaster til Singlenight. PR-foto
Holstebro Bibliotek hylder torsdag vinylen med en aften i selskab med dansk musik, så tag dine bedste danske plader under armen og trop op til Singlenight, lyder opfordringen

Holstebro: Singlenight er blevet afholdt i et par år på Holstebro Bibliotek, og der har været skiftende temaer. Ideen til aftenerne er vokset i samarbejde med pladesamler Michael Christensen samtidig med at vinylen atter har fået reolmeter på biblioteket efter nogle år, hvor interessen var så lav at biblioteket solgte ud af deres samling og udelukkende satsede på CD´ere.

- Det er nok 15 år siden at vi afgav vores pladesamling, men i mange år blev de næsten ikke lånt ud, og vi gjorde som andre biblioteker og fik ryddet op og i stedet gjort plads til de dengang ekstremt populære CD´ere. Men heldigvis er vinyl igen populært og pladespilleren en del af stuerne og biblioteket, fortæller bibliotekar Jørn Lybech.

Vinylaftenen foregår torsdag den 13. februar klokken 19, og som sædvanligt kan deltagerne selv bidrage til aftenen ved at medbringe eksempler på værdsat vinyl. Skal det være pigtråd, beat, elektronisk eller bare noget helt poppet? Det er helt op til deltageren, denne gang skal det blot være dansk.

Pladesamler Michael Christensen er toastmaster til Singlenight og guider tilhørerne gennem aftenens program, som selvfølgelig også byder på en musikquiz - med præmie. Det er gratis – bare mød op med din vinyl! Se mere på www.holstebrobibliotek.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold fokus på batteritoget

Vi kunne onsdag læse her i avisen om en ny idé med en letbane mellem Vejle og Billund, som skulle erstatte tanken om en jernbaneforbindelse på strækningen. Gevinsten for Vestjylland skulle så være, at når det blev en letbane, så var den uafhængig af jernbanenettet, og dermed ville linjen til Billund ikke være det, der gjorde, at der ikke længere ville være direkte tog fra Struer og Holstebro til hovedstaden. Det vil en jernbaneforbindelse fra Vejle til Billund netop betyde, da alle passagerer fra Vestjylland så skulle skifte i Vejle. Nu er det velkomment med forslag, der sikrer, at der fortsat kan være direkte jernbaneforbindelser på tværs af landet, da det vil fratage mange lysten til at tage toget, hvis man ved, man skal ud i Vejle og vente på et nyt tog, hvor man så skal finde et sæde. Det er den behagelighed, at man kan sætte sig og så først rejse sig, når man er på hovedbanegården eller i lufthavnen, som gør, at det er attraktivt. Det allerbedste ville være, at der også kommer en elektrificering af forbindelsen mellem Struer og Vejle. Man må erkende, at det er tvivlsomt, der nogen sinde findes penge til det. Selv om den løsning fortsat er hovedmålet, så er det klogt, at Struer-borgmester Viggo Lynghøj alternativt arbejder på, at man så i det mindste får indført batteritog mellem Struer og Vejle. De kan kobles på det "almindelige" tog i Vejle, og dermed sidder man på samme sæde hele vejen til hovedstaden. På samme måde retur. Det er den løsning, der bør sættes fokus på, da det er den mest realistiske, hvis man opgiver de dyre elledninger på sporet fra Vejle til Struer. Samtidigt må man også sige, at det er en økonomisk helt urealistisk løsning at lave nye spor til Billund, uanset om det er tog eller letbane. Der er for få passagerer, der vil bruge dem til lufthavn og store arbejdspladser som Lego, fordi afstanden er for kort til, man først vil fragte sig hen til en station i stedet for at tage bilen direkte. Busser kan klare det behov, og dem kan man også sætte batteri på.

Annonce