Annonce
Vinderup

Silo-firma fik overrakt pris: - Det har jo været hele missionen siden 2009

Det var nogle stolte ejere - Claus Martinsen og Dorte Zacho Martinsen (her til højre), der fredag blev overrakt prisen CSR People Prize 2021. Også i 2015 var de blandt de nominerede til prisen, men dette år lykkedes det at hive prisen hjem. Foto: Jan Briks

Tvis: På fabriksgulvet, hvor medarbejderne fire dage i ugen laver pausegymnastik for hinanden, var der denne fredag stillet an med champagne, kage og CSR People Prize 2021, som virksomheden er vinder af.

Det var Mette Rønnau, direktør i Cabi og formand for juryen, der denne formiddag overrakte: prisen:

- Det er BM Silos måde, at anvende brugerinklusion som en rekrutteringsstrategi - deres særlige grundtanke i måden at rekruttere på, hvor man samarbejder med jobcentret og bygger de mennesker op, man får anvist derfra, der er blandt årsagerne til prisen, sagde hun om valget af BM Silo over de to andre finalister i kategorien 'virksomheder med op til 250 ansatte'.

Annonce

Dorte Zacho Martinsen har stået i spidsen for virksomheden siden 2009, men overlod sidste år direktørposten til sin mand, Claus Martinsen. Det er dog hende, der skal udtale sig i dag til avisen, anviser Claus:

- Det har jo været hele missionen siden 2009, hvor jeg startede som direktør; er det muligt at lave innovation, drevet af medarbejdere? Og så blev det helt tilfældigt til samarbejde med både kommunen, jobcentre, produktionsskole og ungeindsatsen, siger Dorte Zacho Martinsen.

Silo-virksomheden rummer i dag 40 medarbejdere - heraf flere både voksen- og ungelærlinge.

- Konkret har vi eksempelvis arbejdet med at tage klejnsmedlærlinge ind fra produktionsskolen - unge mænd, som måske har haft det boglig svært i skolen, og som vi hjælper videre til en klejnsmeduddannelse, siger en stolt Dorte Zacho Martinsen.

- Men prisen er jo også en hyldest til medarbejderne, hvoraf mange er mentorer. Det er jo dem, der har skabt den her rummelige arbejdsplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce