Annonce
Struer

Sikke de roder - men alt bliver meget bedre end før

Struer Fitness får nye maskiner. Foto: Frede Stengaard
Struer Fitness får nye maskiner, og en trofast skare af frivillige hjælper med alt det praktiske under en rokade i lokalerne.

Struer: Struer Firmaidræt investerer en lille million kroner i nyt udstyr og en rokade i lokalerne i Struer Fitness.

- Vi har solgt de gamle maskiner til en efterskole, fortæller Mona Bæk, som har været daglig leder af Struer Fitness siden 2010, mens leverandøren af de nye maskiner er i fuld gang med at samle de nye vidundere, som straks blev taget i brug, da de første var klar i løbet af i går.

Samtidig er der blevet bedre plads til den fri træning med vægte bagerst i lokalet, hvor der også er lagt nyt gulv.

I den anden ende af lokalet er der sat et par nye romaskiner op, og området til udstrækning og diverse gulvøvelser er også udvidet.

- Vi får i det hele taget en bedre udnyttelse af lokalet, forklarer Mona Bæk med en tak til de mange frivillige, som hjælper med at få ny farve på væggene og meget andet af det praktiske.

Nu skal de cirka 1200 medlemmer så bare vænne sig til, at deres favorit-maskiner måske er forsvundet og finde nye måder at trimme deres triceps eller andre finurligheder inden for disciplinen fri træning efter behov.

- Der bliver mulighed for at komme med på en runde, så vi kan få introduceret de nye maskiner for medlemmerne, forsikrer Mona Bæk, og når alt er på plads, er hun overbevist om, at det hele kommer til at fungere meget bedre end før.

- Inden vi skiftede maskinerne ud, var der ret så tit kø ved mange af dem, forklarer hun.

Noget hun selv kunne konstatere, når hun som personlig træner i Struer Fitness var på en runde med et af sine ofre i sundhedens tjeneste.

- Nu lægger vi mere over på træningen over på de frie vægte og dropper de meget specialiserede maskiner, hvor man kun kunne træne nogle helt specifikke og små muskelgrupper, forklarer hun.

Annonce
Leverandøren står for at få de nye maskiner installeret. Foto: Frede Stengaard

35 hold

Hele den store udskiftning af maskinerne og rokaden i lokalet er blevet mulig, efter at antallet af medlemmer i løbet af de seneste år har været støt stigende.

Da Struer Fitness fik konkurrence fra Struer Motion, var der tale om et mindre dyk i antallet, og de forholdsvis nye tilbud hos Loop på havnen og et nyt motionscenter i Struer Energi Park har også fået deres del af målgruppen ind som kunder.

- Men nu er vi oppe på stort set det samme, som dengang Struer Firmaidræt var alene på markedet med et fitness-center i Struer, fortæller Mona Bæk med et tilbud om både den fri træning og muligheder for at komme med på et af de cirka 35 hold på stedet.

Nye maskiner - nye muligheder. Foto: Frede Stengaard
Lidt rod i baggrunden var ingen hindring for at køre det faste program. Foto: Frede Stengaard
Foto: Frede Stengaard
Foto: Frede Stengaard
Foto: Frede Stengaard
Foto: Frede Stengaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

16 år er gammel nok

Det er på mange måder paradoksalt. Er man 16 år, må man købe alkohol, man kan komme i fængsel, få lov til at betale skat og blive tvunget til at spare op til pension. Men stemme, det må man ikke. Nu findes den optimale valgretsalder næppe, men der er bestemt rigtige mange og rigtig gode argumenter for at nedsætte valgretsalderen, som Demokratikommissionen, der er nedsat af Dansk Ungdoms Fællesråd og består af en række eksperter, politikere og meningsdannere, anbefaler. Det første og bedste argument for at nedsætte valgretsalderen ligger naturligvis lige for. En udvidelse af demokratiet, så flere bliver en del af beslutningerne, er naturligvis med til at styrke det. Jo flere der er en del af beslutningsprocessen, jo bredere er beslutningerne forankret. Spørgsmålet er så, om 16-årige er modne nok til at kunne gennemskue komplekse problemstillinger. Det findes der næppe noget entydigt svar på. Nogle vil være, nogle vil ikke. Og den bekymring har man givet haft hver gang, man har sænket valgretsalderen – senest i 1978, hvor den nuværende på 18 år blev vedtaget. Vores demokrati - herunder valgretsalderen - er ikke en statisk størrelse. Så havde valgretsalderen stadig været 25 år eller mere. Demokrati kræver noget af os. Det kræver tro på egne og andres evner til at engagere sig og til at påtage sig et medansvar for det samfund, vi alle er en del af. Vi lever i dag med en af de mest oplyste generationer af unge, der har et højt medieforbrug, og som gennem deres skolegang er blevet proppet med kritisk tænkning og opdragelse i demokrati. Det er også i høj grad de unge, der har drevet klimaet helt op i toppen af den politiske bevidsthed. Der er således intet, der tyder på, at de unge ikke vil leve op til det ansvar, som en sænkning af valgretsalderen vil give dem. Spørgsmålet er nærmere, om det er os på +18 år, der er nervøse for at overlade noget ansvar til de yngre? Hvis man stadig er bekymret, så kan man bare skele ud i Europa, hvor man blandt andet i Østrig har sænket valgretsalderen til 16 år, mens mange andre lande også ventes at følge trop.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce