Annonce
112

Sigtet for vold mod ekskæreste: - Jeg slår dig ihjel nu

38-årig mand fra Struer sigtet for vold mod ekskæreste. Arkivfoto
38-årig mand sigtet for at have udøvet grov vold mod sin ekskæreste og truet med at slå hende ihjel.

Struer: Onsdag eftermiddag var en 38-årig mand fra Struer i grundlovsforhør i retten i Holstebro - sigtet for at have udøvet grov vold samt trusler mod sin ekskæreste.

Hændelsen fandt sted dagen før, tirsdag den 1. oktober, i mandens lejlighed i Struer. Ekskæresten, som var gået fra kæreste til ekskæreste få dage før, var på besøg, fordi de to havde nogle praktiske ting, de skulle have ordnet, forklarede han i retten. De to havde slået op, fordi hun ifølge den 38-årige havde været ham utro kort tid før med en af hans kammerater.

- Jeg har svært ved at glemme det, forklarede manden under grundlovsforhøret.

Snakken om utroskabet kom op under besøget, og herfra blev stemningen dårlig, forklarede manden selv.

Annonce

Jeg synes hun var flabet.

38-årig mand i retten

Kun svage mænd

Den 38-årige er sigtet for at skulle have slået kvinden med både flad og knyttet hånd flere gange i ansigtet og på kroppen, nikket hende flere skaller, givet hende et knæ i ansigtet, taget kvælertag på hende, skubbet hendes hoved ind mod en dør samt for verbalt at true hende ved at sige "Jeg slår dig ihjel nu", "Jeg skal nok sørge for at du dør" samt at have udtalt, at han ikke var bange for at komme i fængsel. For på et tidspunkt ville han komme ud igen, og så ville han finde hende og slå hende ihjel.

Manden erkendte i retten at have slået hende to gange med flad hånd, men nægtede sig skyldig i de andre forhold.

- Det lyder lige lovlig voldsomt, synes jeg, forklarede han.

Den 38-årige forklarede, at han har temperament, og at handlingen skete i ren frustration over situationen, fordi han var såret.

- Jeg er meget voldsom i min adfærd. Jeg kan godt være aggressiv. Jeg er måske lidt jaloux også. Jeg var ked af, at hun havde gjort det mod mig, sagde han.

- Var hun bange for dig? spurgte anklageren.

- Ja, det var hun. Det kunne jeg se i hendes øjne, sagde den 38-årige stille.

Den 38-årige mente, at ekskæresten var "provokerende", hvilket frusterede ham yderligere.

- Hun var provokerende med sin holdning og sin attitude. Jeg synes, hun var flabet, forklarede han.

Men han sagde også, at han fortrød handlingen.

- Det er kun svage mænd, der gør sådan noget. Det er flovt, og jeg skammer mig.

Fængslet

Anklageren fortalte i retten, at den 38-årige for to år siden fik en dom for grov vold i gentagelsestilfælde samt trusler og vidnetrusler, og at han derfor burde varetægtsfængsles i fire uger, mens undersøgelser i sagen står på. Anklageren mente også, at der var begrundet mistanke for, at den 38-årige ville forsøge at opsøge ekskæresten igen, hvis han ikke var varetægtsfængslet.

Ifølge politirapporten fra kvindens anmeldelse, som der blev læst op fra i retten, tog kvinden efter hændelsen på skadestuen, hvor hun blev undersøgt. Ifølge rapporten stemte røde og blå mærker samt kradsemærker på hendes krop overens med den forklaring, hun gav politiet om volden.

Mandens forsvarer mente omvendt, at manden, på baggrund af, at han fortrød sine handlinger, ikke skulle varetægtsfængsles. Dommeren gav dog anklageren ret i, at der var begrundet mistanke om, at manden kunne finde på at opsøge ekskæreste igen, og manden blev derfor varetægtsfængslet frem til 30. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce