Annonce
112

Sigtet for vold mod ekskæreste: - Jeg slår dig ihjel nu

38-årig mand fra Struer sigtet for vold mod ekskæreste. Arkivfoto
38-årig mand sigtet for at have udøvet grov vold mod sin ekskæreste og truet med at slå hende ihjel.

Struer: Onsdag eftermiddag var en 38-årig mand fra Struer i grundlovsforhør i retten i Holstebro - sigtet for at have udøvet grov vold samt trusler mod sin ekskæreste.

Hændelsen fandt sted dagen før, tirsdag den 1. oktober, i mandens lejlighed i Struer. Ekskæresten, som var gået fra kæreste til ekskæreste få dage før, var på besøg, fordi de to havde nogle praktiske ting, de skulle have ordnet, forklarede han i retten. De to havde slået op, fordi hun ifølge den 38-årige havde været ham utro kort tid før med en af hans kammerater.

- Jeg har svært ved at glemme det, forklarede manden under grundlovsforhøret.

Snakken om utroskabet kom op under besøget, og herfra blev stemningen dårlig, forklarede manden selv.

Annonce

Jeg synes hun var flabet.

38-årig mand i retten

Kun svage mænd

Den 38-årige er sigtet for at skulle have slået kvinden med både flad og knyttet hånd flere gange i ansigtet og på kroppen, nikket hende flere skaller, givet hende et knæ i ansigtet, taget kvælertag på hende, skubbet hendes hoved ind mod en dør samt for verbalt at true hende ved at sige "Jeg slår dig ihjel nu", "Jeg skal nok sørge for at du dør" samt at have udtalt, at han ikke var bange for at komme i fængsel. For på et tidspunkt ville han komme ud igen, og så ville han finde hende og slå hende ihjel.

Manden erkendte i retten at have slået hende to gange med flad hånd, men nægtede sig skyldig i de andre forhold.

- Det lyder lige lovlig voldsomt, synes jeg, forklarede han.

Den 38-årige forklarede, at han har temperament, og at handlingen skete i ren frustration over situationen, fordi han var såret.

- Jeg er meget voldsom i min adfærd. Jeg kan godt være aggressiv. Jeg er måske lidt jaloux også. Jeg var ked af, at hun havde gjort det mod mig, sagde han.

- Var hun bange for dig? spurgte anklageren.

- Ja, det var hun. Det kunne jeg se i hendes øjne, sagde den 38-årige stille.

Den 38-årige mente, at ekskæresten var "provokerende", hvilket frusterede ham yderligere.

- Hun var provokerende med sin holdning og sin attitude. Jeg synes, hun var flabet, forklarede han.

Men han sagde også, at han fortrød handlingen.

- Det er kun svage mænd, der gør sådan noget. Det er flovt, og jeg skammer mig.

Fængslet

Anklageren fortalte i retten, at den 38-årige for to år siden fik en dom for grov vold i gentagelsestilfælde samt trusler og vidnetrusler, og at han derfor burde varetægtsfængsles i fire uger, mens undersøgelser i sagen står på. Anklageren mente også, at der var begrundet mistanke for, at den 38-årige ville forsøge at opsøge ekskæresten igen, hvis han ikke var varetægtsfængslet.

Ifølge politirapporten fra kvindens anmeldelse, som der blev læst op fra i retten, tog kvinden efter hændelsen på skadestuen, hvor hun blev undersøgt. Ifølge rapporten stemte røde og blå mærker samt kradsemærker på hendes krop overens med den forklaring, hun gav politiet om volden.

Mandens forsvarer mente omvendt, at manden, på baggrund af, at han fortrød sine handlinger, ikke skulle varetægtsfængsles. Dommeren gav dog anklageren ret i, at der var begrundet mistanke om, at manden kunne finde på at opsøge ekskæreste igen, og manden blev derfor varetægtsfængslet frem til 30. oktober.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce