Annonce
Struer

Sigtet for brandstiftelse - retssag aflyst

Det udløste en større politiaktion på Nordvestvej i Struer, da en 29-årig mand påstod at være i besiddelse af sprængstoffer og våben i sin lejlighed. Arkivfoto: Morten Stricker
En 29-årig mand, der står sigtet for at sætte brand til sin egen lejlighed, fik ikke sin gang i retten i dag, da retssagen i sidste øjeblik blev aflyst på grund af nye oplysninger i sagen
Annonce

Struer: Fire måneder efter at en hel opgang på Nordvestvej i Struer måtte evakueres på grund af en anmeldelse om våben og stoffer i en lejlighed, skulle lejlighedens beboer, en 29-årig mand, for retten tirsdag. Sådan endte det dog ikke helt.

Kort før klokken 7 om morgenen den 4. juni ringede den 29-årige mand til politiet og fortalte, at han var i besiddelse af våben og sprængstoffer.

Derfor rykkede politiet massivt ud til stedet, hvor manden blev anholdt kl. 8.15 "uden yderligere dramatik", skriver politiet. Inden da havde patruljen dog sat gang i evakuering af opgangen samt afspærret området.

En nabo havde kunnet lugte røg, da han forlod opgangen om morgenen, og i lejligheden var der også startet en mindre brand, der hurtigt blev slukket, oplyser politiet.

Lejligheden blev undersøgt med assistance fra Forsvaret for at finde våben og sprængstoffer, men der blev intet fundet.

Beboerne kunne derfor efterfølgende vende tilbage til deres lejligheder.

Annonce

Nægtede sig skyldig

Den 29-årige blev fremstillet i grundlovsforhør samme eftermiddag. Her lød sigtelsen på, at han skulle have sat ild til flere steder i sin lejlighed med materielle skader til følge.

Herefter blev dørene til retssalen lukket for offentligheden. Den 29-årige erklærede sig ikke skyldig i sigtelsen, og valgte at kærre den varetægtsfængsling, som blev resultatet af gundlovsforhøret.

Da dørene blev lukket efter oplæsningen af sigtelsen, har det ikke været muligt for medierne at høre den 29-åriges udlægning af sagen.

Det blev der heller ikke mulighed for i retten tirsdag, da retssagen blev aflyst kort før den skulle finde sted klokken ni. Politiets anklager i sagen, Ida Maria Koldster, oplyser til Dagbladet, at retsagen i dag, tirsdag, blev aflyst, da anklagemyndigheden har fået nye oplysninger om den 29-åriges mentaltilstand. Manden har ifølge anklageren accepteret en fortsat fængsling, og han har dermed siddet varetægtsfængslet siden 4. juni.

- Hvornår sagen fortsætter kan jeg ikke sige, da vi er nødt til at finde ud af hvilken sanktion der er tale om i forbindelse med de nye oplysninger vi har fået, siger Ida Maria Koldster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Millioner af nedgravede mink: Jura-eksperter sår tvivl om lovlighed af minkgrave

Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce