Annonce
Erhverv

Sidste udkald for udsigt til fjord og havn: Kun to ledige byggegrunde i næste etape af Sejlhusene

Livet ved fjord og havn har en næsten magisk tiltrækningskraft på huskøberne, konstaterer Gitte Lund Ellebæk, indehaver af EDC Struer, som snart kan melde alt udsolgt for Sejlhusene. Foto: Thomas Maxe
Fjordudsigt har en magisk tiltrækningskraft på huskøbere, og i Struer betaler man gerne over en million kroner for en byggegrund ved havnen.

STRUER: - Skål! lyder det fra den lille gruppe af voksne i deres bedste alder. Så bliver glassene løftet, og latter efterfulgt af ivrig samtale summer rundt om bordet på terrassen. Man kan ikke høre, hvad de snakker om, men en ting synes helt sikkert: De hygger sig.

Vi er på lystbådehavnen i Struer, og lige der ovre på den anden side af havnebassinet ligger Sejlhusene, med terrassen og sommerhygge helt ud til kaj-kanten.

Her blev den første række af boliger opført for cirka 12 år siden. Et af husene blev i juli 2020 udbudt til salg for 4,4 millioner kroner, men endte faktisk med at blive overbudt og solgt til en højere pris.

Annonce

Ejendomsmægler Gitte Lund Ellebæk, indehaver af EDC Struer, er ikke overrasket over, at Sejlhusene er i høj kurs.

- Her har vi vand, sejlerlivet og alt det liv der er på en havn. Du kan se det fra terrassen, fra stuen og fra dit køkken-alrum. Og du kan gå hen og være en del af det liv, og du kan spise på en god restaurant, og så kan du gå hjem igen bagefter. Og om vinteren kan du opleve sæler, som svømmer rundt i havnebassinet, så her er altid noget at se på, fortæller hun.

Prisen er lidt af en kunst

EDC Struer har fået opgaven med at sælge byggegrunde til den nyeste etape, anden række af Sejlhusene, som er i fuld gang med at blive opført. Her skal man skynde sig, hvis man vil have en grund.

- Der er kun to byggegrunde tilbage. Den ene blev faktisk solgt lige her for 14 dage siden, siger Gitte Lund Ellebæk.

Sejlhusene er som skabt til terrasse-hygge, og placeringen ud til Limfjordens største lystbådehavn giver en næsten ferie-agtig stemning. Nu er næste etape af det populære byggeri undervejs. Arkivfoto: Morten Stricker

Faste seere af tv-programmer som ”Hammerslag” ved, at det er noget af en kunst at prissætte huse. På tv rammer de konkurrerende hold af mæglere nogle gange langt forbi den faktiske salgspris, og ofte er de uenige om værdien.

Gitte Lund Ellebæk smiler overbærende og minder om, at ”Hammerslag” er tv-underholdning. Henne i virkeligheden kræver det faglig viden, erfaring, lokalt markedskendskab - og et par gode sko - når man skal finde den rigtige pris.

- Byggegrundene har faktisk ikke den samme pris. Den svinger fra én og til over to millioner kroner, og værdien på husene er også forskellige. Det handler især om den udsigt, der er fra huset: Er der direkte udsyn til fjorden? Kan man se ud over havnen? Det yderste hus på landtangen har en helt uhindret udsigt, og dermed har grunden også den højeste værdi. Andre ligger ”midt i rækken” og har knap så meget udsigt, mens nogle vil have en vis udsigt ud mellem den første række af huse. Den slags ved man kun, hvis man har været ude at stå på grunden, så jeg har gået meget rundt derude, forklarer Gitte Lund Ellebæk.

Annonce

Gode naboer giver merværdi

- Påvirker det værdien af de eksisterende huse, når der skyder flere nye bygninger op omkring dem?

- Altså, først og fremmest, så har det jo hele tiden været planen, at det skulle bebygges, så det kommer ikke som en overraskelse for nogen af køberne, at der bliver bygget flere huse. Det er vigtigt at slå fast. Men nej, det skader faktisk ikke værdien, nærmest tværtimod: Husene bliver kun mere attraktive, når området er ”fyldt ud”. Der er rigtig mange, som gerne vil bo i Sejlhusene, men nogle er betænkelige ved selv at skulle stå for byggeprocessen, så de vil hellere vente og købe et færdigt hus. Jeg er overbevist om, at de nye huse vil bevare værdien og formentlig også stige i værdi. De er virkelig populære, understreger ejendomsmægleren.


Nu, hvor området er ved at være fyldt ud, så går det typisk stærkt med de sidste salg. Så det vil være min forventning, at der er udsolgt inden nytår.

Gitte Lund Ellebæk, Indehaver af EDC Struer


- Betyder det noget for salget af byggegrunde, at der også er ved at blive opført lejeboliger som en del af de nye huse i området?

- Det har jeg ikke indtryk af. Det er nogle flotte lejligheder, som bliver opført i samme stil som de andre huse, bare lidt mindre lejligheder. De har en størrelse og er prissat på en måde, som jeg tror, vil tiltrække voksne lejere, for eksempel ældre, der gerne vil flytte i en mindre bolig og slippe for at skulle holde en have, vurderer Gitte Lund Ellebæk.

De første af de nye ejerboliger er samtidig godt i gang med at blive bygget, og det varer nok ikke længe, før der også bliver muret, boret og hamret på de to sidste byggegrunde, der er udbudt til salg for lige omkring en million kroner.

- Jeg tror, de sidste grunde er solgt, inden året er gået. Nu, hvor området er ved at være fyldt ud, så går det typisk stærkt med de sidste salg. Så det vil være min forventning, at der er udsolgt inden nytår, siger Gitte Lund Ellebæk.

Se byggegrundene på www.edc.dk/struer - søg eventuelt på ”Sejlhusene Struer” for at finde beskrivelsen.

Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Erhverv

Bank undrer sig: Flere kontanter er i omløb selv om færre hæver penge

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Annonce