Struer

SFU i aktion for bedre bustrafik

Medlemmerne af SFU i aktion for bedre busforbindelser i Nordvestjylland. Privatfoto
Aktioner i både Holstebro, Struer og Lemvig

Struer: Medlemmerne af SFU (Socialistisk Folkepartis Ungdom) i Struer/ Lemvig udnyttede og folketingskandidaten for SFU, Emma Thorup Jacobsen, udnyttede ikke den første dag i påskeferien til at sove længe, men til at gå på gågaden for at gøre opmærksom på, at den offentlige transport mere og mere brillerer med dens fravær i det Vestjyske.

Det skete under overskriften” Gir’ du et lift – bussen er kørt”, og SFU'erne startede deres aktion i Holstebro med planer om at gentage den i både Struer og Lemvig, for at gøre opmærksomme på, at det især er et problem for børn, unge, og hvem der ellers ikke råder over kørekort og bil, at flere og flere busruter bliver nedlagt, og at de eksisterende ruter har færre og færre afgange.

Problemet eksisterer ikke kun om aftenen, men også i dagtimerne, hvor den dårlige bustrafik er årsag til lange ventetider i skoletiden. Generelt oplever mange unge, at de er afskåret fra at være mobile og dermed have et socialt netværk.

I SF Struer/ Lemvig anser man det, at man igen har fået en ungdomsafdeling, som udtryk for, at unge mennesker er politisk aktive og tager stilling til essentielle problemstillinger nationalt som globalt.

Det har man set i forbindelse med skoleelevers demonstrationer for et bedre klima, ikke kun i Danmark men over hele Europa, og man ser det i forbindelse med lokale problemstillinger, at de unge viser engagement og handling, som SFU'ernes aktion for bedre bustrafik er udtryk for.

Derudover glæder man sig i Struer/ Lemvig over, at de unge støtter og hjælper hinanden på tværs af lokalafdelingerne. Det har givet et godt skub, at Emma Thorup Jacobsen, som er tilknyttet Viborg SFU, sammen med nogle fra hendes afdeling har hjulpet til med at få SFU'erne i Struer/ Lemvig op at stå.

0/0
Annonce
112

Tre personer stadig i kritisk tilstand efter frontalsammenstød

Struer For abonnenter

Fik selv en "fisker"lussing af vælgerne, men: - Jeg har fået mit Danmark tilbage

Erhverv For abonnenter

Sonne lukker - nye virksomheder opstår

Struer For abonnenter

Politikere om helhedsplanen: Vi er mere end klar på at lytte til jer

Struer

Plejepersonale til politikere: Kom med en nødplan ellers ender det galt

Struer For abonnenter

De gjorde forskellen, da Kristian ikke magtede at leve mere

Struer

Lokoførerne har fået et ultimatum: Flyt til Esbjerg, Fredericia eller Aarhus, hvis du vil beholde jobbet

Struer

De ældre lades i stikken: Mangler otte ansatte for at få vagtplanen til at gå op

Annonce