Annonce
Vinderup

SFO lukker ned: Min dreng har følt sig glemt

Henrik på ti og hans mor, Helle Taulborg Przybylska, er ikke glade for den beslutning, som skolebestyrelsen på Vinderup Skole i starten af ugen fandt frem til - om at lukke den ene SFO i byen. Foto: Jan Briks
Vinderups to SFO'er samles fremover på én matrikel. Det har skolebestyrelsen nu besluttet.
Annonce

Vinderup: I årevis har SFO'en i Vinderup været delt op i to. Sevelvej for de mindste børn og Sportsvej for de ældste. Men da kravene til hjemmeplejens lokaler pludselig voksede med et omklædningsrum, blev der i forvaltningen skabt momentum for at samle de to institutioner ét sted, så hjemmeplejen kunne benytte lokalerne på Sportsvej.

Det afviste politikerne at gennemtvinge, og en anden løsning blev fundet. Skolebestyrelsen måtte selv beslutte, hvad der skulle ske.

For Helle Taulborg Przybylska var det en lettelse. Hendes ti-årige søn elsker og savner sin gamle SFO på Sportsvej, og i flere måneder har han været samlet med alle de andre børn midlertidigt på Sevelvej - for at SFO'erne dermed kunne spare på rengøringen under corona. Men lettelsen var kortvarig. For i skolebestyrelsen fortsatte debatten. Og nu har bestyrelsen efter svære diskussioner besluttet at lukke SFO Dragen Sportsvej ned. Institutionerne bliver samlet på Sevelvej.


Min dreng på ti har elsket at komme i SFO'en på Sportsvej, fordi pædagogerne og kulturen på stedet har været så god, men den glæde har han fuldstændig mistet nu.

Helle Taulborg Przybylska, mor


- Økonomien har været presset over flere år, og vi har været gennem flere sparerunder. Vi kan se frem mod et børnefald på ti procent over de kommende år. Derfor er vi nødt til at samle kræfterne ét sted, siger formand Tanja Bilde Binderup, der endnu ikke ved præcist, hvornår lukningen kommer til at finde sted, da det afhænger af blandt andet lejeaftalen på Sportsvej.

Beslutningen falder ikke i god jord i hjemmet på Sevelskovbyvej, hvor Helle Taulborg Przybylska bor med sin mand og fire børn.

- Min dreng på ti har elsket at komme i SFO'en på Sportsvej, fordi pædagogerne og kulturen på stedet har været så god, men den glæde har han fuldstændig mistet nu, når han kommer hjem. Han har følt sig glemt, fordi pædagogerne bliver trukket væk af de små børn hele tiden, siger hun om den corona-løsning med alle børnene samlet på Sevelvej, som hun mener er en forsmag på, hvad der venter børnene fremover.

- Vi har følt os velkomne på Sportsvej. Helt den samme følelse har vi ikke haft på Sevelvej, da børnene gik der. Den kulturforskel tror jeg ikke på, kan blive ændret bare lige sådan med en omstrukturering, siger moderen, der nu arbejder på en underskriftindsamling mod den nye sammenlægning.

Annonce

Den nye SFO

En omstrukturering er netop, hvad der stilles forældrene i udsigt, forklarer Tanja Bilde Binderup.

- Men ideen er ikke "bare" at vi slår to SFO'er sammen på én adresse - men at vi skal have noget helt tredje. Vi skal gentænke hvordan vi sammen kan få skabt en ny SFO. Og her er det vigtigt at forældre og medarbejdere bliver medspillere, siger hun.

Det er ifølge Anders Houdam Andreasen, der sidder med i skolebestyrelsen, langt fra første gang debatten om at samle de to institutioner på én adresse, har været oppe at vende.

- Det snakkede man også om i forbindelse med skolebestyrelsesvalget i 2010 - så diskussionen er over ti år gammel, siger han.

Børnetallet i SFO'erne er faldet fra 171 børn i 2016 til 149 børn i 2019 - og budgettet har fuldt med.

- De to institutioner er fordelt på tre huse og vi bruger nu svarende til 2,5 medarbejderes omkostninger på logistik og drift. Vi står til at miste 35 børn over de næste to år, og det vil koste svarende til yderligere to medarbejdere. Samtidig er lokalerne på Sportsvej ved at være slidte og utidssvarende og udeområderne er over årene blevet skrænket ind af blandt andet nybyggeri i området. Så når vi har taget valget om at lægge SFO'erne sammen er det for at give plads til pædagogikken i det nye budget, siger Anders Houdam Andreasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce