Annonce
Holstebro

SF stiller med flere nye kandidater til byrådet

SF har valgt 12 kandidater til byrådsvalget 21. november. Karsten Filsø (tv) er spidskandidat og til højre for ham står Julie Skjelborg Frederiksen, der er nummer to på listen. Pressefoto: SF/Filsø

Karsten Filsø er igen spidskandidat, mens der er nye og yngre kræfter på de næste pladser: En kvindelig adjunkt fra Holstebro er nummer to, og en fysioterapeut fra Vinderup nummer tre.

Annonce

HOLSTEBRO: SF har fundet 12 kandidater til byrådsvalget 21. november, og det er byrådsmedlem og genvalgt spidskandidat Karsten Filsø godt tilfreds med.

- Vi har opstillet seks mænd og seks kvinder, som bor spredt i hele kommunen. Der er en god aldersfordeling, hvor tre er under 32 år. Der er en erhvervsmæssig spredning og vi er nok den eneste SF-liste, der har en konstabel på kandidatlisten, siger Karsten Filsø.

Der er sideordnet opstilling, men kandidaterne er placeret på listen i forhold til interessen for at blive valgt.

Her er det bemærkselsværdigt, at nye personer står som nummer to og tre på listen efter Filsø.

Nummer to er 29-årige Julie Skjelborg Frederiksen fra Holstebro, som er adjunkt og underviser på VIA's pædagoguddannelse. Hun er opstillet for første gang. Nummer tre er fysioterapeut Ole Primdahl fra Vinderup.

Anne Lise Holst Jensen blev ikke genvalgt i 2013, og denne gang står det mangeårige byrådsmedlem nederst. Niels Krawack fra Vinderup genopstiller ikke efter en årrække i politik.

SF-kandidater

SF har opstillet 12 kandidater til byrådsvalget 21. november:


 1. Karsten Filsø, Ulfborg, socialpædagog
 2. Julie Skjelborg Frederiksen, Holstebro, adjunkt
 3. Ole Primdahl, Vinderup, fysioterapeut
 4. Alexander Trabjerg, Holstebro, konstabel
 5. Majbritt Kjærgaard, Holstebro, folkeskolelærer
 6. Ali Afshar, Holstebro, socialrådgiver
 7. Inge Marie Schubert, Ejsing, pædagog
 8. Ane Holst Hansen, Idom, piccoline
 9. Mona Thomsen, Mejrup, efterlønsmodtager
 10. Amdi Christiansen, Bjergby, folkepensionist
 11. Jens Ole Poulsen, Holstebro, socialpædagog
 12. Anne Lise Holst Jensen, Idom, leder, kultur- og frivillighuset
Annonce

Håber på to mandater

Det seneste byrådsvalg var lidt en katastrofe for SF, der mistede næsten to ud af tre stemmer og kun fik 3,9 procent af stemmerne - og valgt ét mandat.

- Det var på et tidspunkt med stor turbulens i SF på landsplan, og desuden blev vi ramt af H.C. Østerbys popularitet. Nu er der igen ro i SF med Pia Olsen Dyhr som landsformand. Så vores ambitioner er at få valgt et ekstra mandat, og det har vi en chance for, siger Karsten Filsø.

Især i de større byer er SF presset af Alternativet.

- Det vurderer jeg slår mindre igennem uden for de store byer, siger Karsten Filsø, som også mener, at flere af standpunkterne i byrådsperioden har været med til at profilere SF.

- Jeg var den eneste i byrådet, som gik imod Enghavecentret, og jeg var imod at lægge Struer Kommune sammen med Holstebro. Men ellers har jeg været en loyal del af samarbejdet i byrådet. Jeg er glad for den ny skolestruktur i Holstebro by og for planerne for Nørreportcentret, siger Filsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce