Annonce
Kultur

SF skifter mening: Nu vil vi godt bakke op om politiker i prisudvalg

Dorete Kallesøe (SF) tror på, at fagdommerne kan sætte sig igennem i udvalget og går derfor med til politisk repræsentation i udvalget, der skal finde vinderen af Lemvig Kommunes Arkitekturpris. Foto: Morten Stricker
Nu er der enighed om sammensætningen af prisudvalget bag Lemvig Kommunes Arkitekturpris

Lemvig: Lemvig Kommunes Arkitekturpris skal uddeles for første gang til efteråret, og efter behandlingen af sagen i økonomi- og erhvervsudvalget er der nu også enighed om sammensætningen af det prisudvalg, der skal kåre vinderen.

I teknisk udvalg tog Dorete Kallesøe (SF) forbehold over for, at der skulle sidde en politisk repræsentant i det udvalg i form af formanden for teknisk udvalg, Steffen Damsgaard. Nu har hun ændret mening og bakker op om den foreslåede sammensætning af udvalget.

- Mit forbehold tog udgangspunkt i betænkeligheder omkring byggerier, som kommunen og teknisk udvalg igangsætter og giver dispensationer til. Ofte er disse byggerier ikke med til at forskønne kommunen. Tværtimod oplever man, at byggerierne ikke er i harmoni med omgivelserne og dermed forringer den æstetiske helhedsoplevelse for kommunens borgere og gæster, siger Dorete Kallesøe, som nævner disse eksempler:

Annonce

Bygningen, der er givet tilladelse til at bygge ved siden af Toldboden, den store helårsbolig på Ærenprisvej i sommerhusområdet på Gjellerodde samt seks kæmpe-bygninger i ny lokalplan for Solitudevej i Ferring, som vil ødelægge byens særpræg.

- Efter overvejelser har jeg har imidlertid tillid til at de uvildige, arkitekturkyndige medlemmer af udvalget vil kunne sætte deres professionelle og æstetiske vurdering igennem, når prismodtageren skal findes. For i bund og grund er arkitekturprisen en god ide. Derfor kan jeg nu tilslutte mig forslaget om politisk repræsentation i udvalget, siger hun.


Efter overvejelser har jeg har imidlertid tillid til at de uvildige, arkitekturkyndige medlemmer af udvalget vil kunne sætte deres professionelle og æstetiske vurdering igennem, når prismodtageren skal findes.

Dorete Kallesøe, SF


De øvrige medlemmer vil være en repræsentant fra Landsforeningen Bygnings- og landskabskultur, et medlem fra Plan & Projekt, en arkitekt-fagdommer udpeget af arkitektforeningen samt en repræsentant fra lokalområdet med interesse for arkitektur og bygningsbevarelse.

Prisen tænkes uddelt på Arkitekternes dag, som er den første mandag i oktober - det er i år 4. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce