x
Annonce
Struer

SF melder nu klart ud: Her skal ungdomsskolen i hvert fald ikke være

Anne Kirstine Bøge Petersen, der sidder i børne- og uddannelsesudvalget for SF i Struer. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Struer Ungdomsskole skal flyttes, og politikerne i børne- og uddannelsesudvalget er lige nu i gang med en større proces i forhold til, hvor den skal være

Struer: Det skabte en vis debat, da det i forbindelse med Struer Kommunes helhedsplan for 0 til 18-års området kom frem, at Parkskolen i Struer blev udpeget som nyt hjem for Struer Ungdomsskole.

Det gjorde skolen af rådgivningsfirmaet BDO, som Struer Kommune havde til at hjælpe sig med at lave helhedsplanen.

Der blev både stillet spørgsmålstegn ved, hvor det lige var, man havde tænkt sig, at ungdomsskolen skulle være på Parkskolen, og om det i det hele taget er hensigtsmæssigt at placere en ungdomsskole i forbindelse med en folkeskole.

De unge, som kommer i ungdomsskolen, har nemlig givet udtryk for, at de netop kommer der, fordi det er noget andet end folkeskolen.

Det argument forstår de lokale SF'ere, som nu gør klart, at partiet ikke mener, at Struer Ungdomsskole skal placeres i forbindelse med en folkeskole.

- Det skal være et andet tilbud, for nogle af dem, der bruger ungdomsskolen, har det ikke så godt med folkeskolen og har brug for, at det er et andet miljø, siger Anne Kirstine Bøge Petersen (SF), som sidder i børne- og uddannelsesudvalget.

Annonce

Mange gange taler man jo om, at unge har brug for et frirum fra den eksisterende folkeskole, og det er ungdomsskolen med til at skabe, så det ville være rigtig godt at få den placeret i egne lokaler, så de kan skabe det miljø, de har i dag.

Lars Møller Pedersen (S), børne- og uddannelsesudvalget, Struer Kommune

Workshops på vej

Den lokale SF'er er sammen med resten af udvalget i gang med at finde ud af, hvad en ungdomsskole i Struer skal kunne, og hvor den skal ligge.

Som en del af den proces skal der i foråret afholdes nogle workshops, som skal danne grundlag for forvaltningens indstilling til politikerne på emnet.

Der planlægges to workshops i samarbejde med Struer Ungdomsskole samtidig med, at der nedsættes en koordinerende enhed, der skal omsætte resultaterne fra de to workshops til en egentlig plan for en stærkere ungeindsats i kommunen.

Det fremgår af referatet fra det seneste møde i børne- og uddannelsesudvalget.

Anne Kirstine Bøge Petersen fra SF kan ikke pege på nogen konkret placering af ungdomsskolen, men fortæller, at flere muligheder lige nu undersøges.

Lars Møller Pedersen (S), der også sidder i børne- og uddannelsesudvalget, er enig i, at det vil være mest hensigtsmæssigt at få placeret ungdomsskolen i egne lokaler og altså ikke i forbindelse med en folkeskole.

Frirummet

Socialdemokraten peger også gerne på en mulig placering.

- Man skulle prøve at kigge på Børnehuset Struerdalvej (i Struer midtby, red.). Det er en spændende placering - tæt på Hullet og skaterfaciliteter, som ungdomsskolen i forvejen bruger, siger Lars Møller Pedersen og tilføjer:

- Mange gange taler man jo om, at unge har brug for et frirum fra den eksisterende folkeskole, og det er ungdomsskolen med til at skabe, så det ville være rigtig godt at få den placeret i egne lokaler, så de kan skabe det miljø, de har i dag.

Hos Venstre vil Claus H. Hansen ikke melde nogen entydig holdning til placerings-spørgsmålet ud nu, for der er - som han siger - flere forskellige modeller og konkrete placeringer i spil.

Formand for børne- og uddannelsesudvalget, Peter Vestergaard (R), vil heller ikke sige, at han endnu står et fast sted, men dog, at der er elementer i ungdomsskolen, han har svært ved at se ved en folkeskole. Dermed ikke sagt, at ingen dele kan ligge ved en folkeskole, lyder det fra formanden.

Her i cykelkælderen under Parkskolen i Struer blev det ikke, så nu er de lokale polikere ved at finde ud af, hvor Struer Ungdomsskole så skal være. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce