Annonce
Struer

SF har valgt ny spidskandidat - Grethe Hestbech genopstiller ikke

Grethe Hestbech, som her er i fuld gang med det politiske arbejde, stiller ikke op næste gang, der er valg til byrådet. Arkivfoto: Morten Stricker
De lokale SF'ere stiller med Anne Kirstine Bøge Petersen i front, når der i 2021 igen er valg til byrådet. Grethe Hestbech regner med at gøre arbejdet færdigt i denne periode

Struer: Da SF i Struer mandag var færdig med den årlige generalforsamling, stod partiet med en ny spidskandidat til kommunalvalget i 2021.

Grethe Hestbech - partiets hidtidige spydspids og medlem af byrådet i nu 32 år - genopstiller ikke ved det kommende valg til byrådet, og der skulle derfor vælges en ny frontkæmper.

Det blev ifølge en pressemeddelelse fra partiet Anne Kirstine Bøge Petersen, som pr. 1. august 2019 overtog Bende Okkerstrøms plads i Struer Byråd.

Anne Kirstine Bøge Petersen har aktuelt plads i økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget og børne- og uddannelsesudvalget. I førstnævnte vikarierer hun for Grethe Hestbech, som er sygemeldt.

- Det har været og er en stor mundfuld, som er blevet løst af Anne Kirstine Bøge Petersen til medlemmernes fulde tilfredshed. Derfor kom det ikke bag på de fremmødte og bestyrelsen, at hun blev valgt enstemmigt og med opbakning fra alle, lyder det i pressemeddelelsen.

Nu mener jeg, at tiden er gået for mig. Det er min mening at gøre det færdigt i denne periode, men vi skulle have udpeget en ny, og Anne har gjort det så godt. Hun er meget dygtig og markant, og det er godt, at det er en, som også tør sige sin mening.

Grethe Hestbech (SF), afgående spidskandidat

Annonce

Min tid er gået

Opbakning er der bestemt også fra den afgående spidskandidat, Grethe Hestbech:

- Nu mener jeg, at tiden er gået for mig. Det er min mening at gøre det færdigt i denne periode, men vi skulle have udpeget en ny, og Anne har gjort det så godt. Hun er meget dygtig og markant, og det er godt, at det er en, som også tør sige sin mening.

77-årige Grethe Hestbech, der snart har været sygemeldt i et halvt år, regner med at vende tilbage til byrådsarbejdet 1. marts, og det er meningen, at hun igen træder ind i økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget og på posten som formand for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget.

Egentlig havde SF's mangeårige byrådsmedlem allerede i den seneste periode besluttet, at det skulle være den sidste. Hun ombestemte sig. Det gør hun ikke denne gang.

- Det er et stort arbejde at være i politik, og nu er tiden inde. Det har jeg besluttet mig for, og nu er der også nogle, der kan komme efter mig. Det betyder rigtig meget for mig samtidig med, at der en partiforening, som fungerer rigtig fint.

Annonce

Formanden bliver

Det bliver dog langt fra nemt at skulle sige farvel, siger Grethe Hestbech, som på mandagens generalforsamling blev valgt ind i SF Struers bestyrelse.

I forbindelse med bestyrelsesvalget valgte Ole Enequist, som ud over at have siddet i bestyrelsen har fungeret som kasserer, at udtræde.

- En beslutning, som er forståelig efter hans store indsats og langvarige virke for partiet, lyder det i pressemeddelelsen, hvor man også kan læse, at Rikke Møller blev valgt til kasserer.

Tonny Vester Larsen blev genvagt til SF's bestyrelse, hvilket også var tilfældet for den siddende bestyrelsesformand, Renate Johansen.

Herudover brugte de lokale SF'ere generalforsamlingen til at diskutere et af de emner, "som nok bekymrer de fleste politiske partier" - hvordan de får flere medlemmer, og hvordan disse medlemmer aktiveres i en fortravlet tid, som det hedder i udmeldingen fra partiet.

Medlemmerne, som var mødt frem til generalforsamlingen, bliver dog rost for at have været aktive med gode input undervejs.

SF's nye spidskandidat til kommunalvalget i 2021 hedder Anne Kirstine Bøge Petersen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce